franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Dolenjski derbi pripadel Trebanjcem

Piše: R.K.

Čas objave:
17.04.2023 07:46

V novomeški dvorani Marof, ki je bila spričo sosedskega derbija med domačo ekipo MRK KRKA in RK Trimo Trebnje zasedena do zadnjega kotička, se je po izjemnem dvoboju končala z zmago gostov. Končni rezultat srečanja 22. kroga v Ligi NLB je bil 32:28 (17:15).

Lokalni obračun so bolje začeli varovanci domačega trenerja Mirka Skoka in po golu Uroša Knavsa v 13. minuti povedli z 10:6. Favorizirani gosti so po uvodnem šoku v nadaljevanju prevzeli vajeti igre v svoje roke. V 21. minuti so izenačili na 12:12, dve minuti kasneje pa sta Staš Slatinek Jovičić in David Didovič svojo ekipo popeljala v vodstvo s 14:12. Krkaši so do odhoda na glavni odmor naredili nekaj tehničnih napak, kar so gostje izkoristili in ob polčasu vodili s tremi goli prednosti (17:15). V prvi polovici drugega polčasa se je sosedski derbi znova razplamtel. Novomeščani so po golu Vojislava Vukića v 38. minuti ujeli Trebanjce in izenačili na 19:19. Do 46. minute je bila tekma še povsem odprta, nato pa so Trebanjci pri vodstvu 23:22 naredili delni izid 3:0 in tri minute kasneje povedli za štiri gole (26:22). V prelomnih trenutkih dvoboja so zadržali visoko raven igre, Novomeščanom, ki so se srčno borili do konca tekme, pa kakršnegakoli presenečenja niso dovolili.

V novomeški ekipi sta bila tokrat najbolj učinkovita Uroš Knavs z enajstimi in Jernej Avsec s petimi zadetki, v trebanjski pa Slatinek Jovičić s sedmimi in Gašper Horvat s petimi goli,
Varovanci trenerja Mirka Skoka bodo v naslednjem krogu gostovali v Škofji Loki, medtem ko bo ekipa Trima gostila ormoški Jeruzalem.

Izjave po tekmi

Tilen Kukman, igralec MRK KRKA: »Začetek tekme je bil zelo dober, potem pa smo v drugem delu prvega polčasa nekoliko slabše odigrali v napadu in naredili nekaj tehničnih napak. Da bi osvojili zmago pred polno domačo dvorano, nam je na koncu zmanjkalo nekaj zbranosti.«

Gregor Potočnik, igralec RK Trimo Trebnje: »Mislim, da smo izpolnili vsa pričakovanja gledalcev in sem vesel, da smo osvojili obe točki, ki nam veliko pomenita v boju za končno drugo mesto. Čestitam ekipi Krke za dobro in fer igro, pa tudi svojim soigralcem, ki so se borili skozi celotno tekmo.«

Statistika

MRK Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 4, Avsec 5, Majstorović, Grojzdek 1, Knavs 11 (2), Vukić 2, Stanojević, Rašo 2, Nosan 1, Kukman 2, Windischer, Matko.

RK Trimo Trebnje: Grčo, Čudić, Slatinek Jovičič 7, Višček 3, Horvat 5, Didovič 1, Jurečič, Radojković 3, Pipp, Kotar 3, Potočnik 1, Miklavec 1, Grbić 1, Glavaš 4, Krešić 3, Ćorsović.
Sedemmetrovke: Krka 5 (3), Trimo Trebnje 3 (1).

Izključitve: Krka 4, Trimo Trebnje 6 minut.
Rdeči karton: /.