zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport

Dolenjsko-koroški derbi se je končal po željah farmacevtov

Piše: R.K.

Čas objave:
13.02.2023 08:52

Dvoboj sosedov na lestvici je pripadel rokometašem Krke, ki so drevi pred izjemnim občinstvom, dosegli prvo zmago po dveh porazih. Derbi 15. kroga v ligi NLB se je končal z rezultatom 32:26 (14:12).

Na prvenstveni lestvici bodo varovanci trenerja Mirka Skoka začasno skočili na četrto mesto pred Riko Ribnico. Tudi Slovenj Gradec je pred tem na zadnjih petih tekmah vpisal tri zmage in dva poraza, a po današnjem porazu zdaj za Krko zaostajajo za dve točki.

Krkaši so dvoboj dobro odprli in kmalu povedli s 4:1, v prvem delu pa največ vodili za štiri gole. Prvič so do takšne prednosti prišli pri izidu 10:6 po golu Uroša Knavsa, ki je bil v prvem delu najbolj vroč, saj je dosegel kar polovico (7) golov Krke v prvem polčasu. Šest minut pred iztekom prvega dela je Blaž Nosan obnovil prednost štirih zadetkov (12:8), a so se rokometaši iz Slovenj Gradca približali na le točko zaostanka, ko je dve minuti pred odmorom zadel Urban Starc. A krkaši so do konca prvega dela zadržali svojo prednost in na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov (14:12).

V nadaljevanju je Krka nekaj časa ohranjala prednost dveh golov, preden je po zaslugi Marka Majstorovića obnovila najvišjo prednost štirih golov iz prvega polčasa. Po golu Veljka Stanojevića so domačini dobrih deset minut pred koncem povedli s šestimi goli prednosti (25:19). Krka, ki je vodila skozi celoten dvoboj, pa do konca te prednosti ni zapravila.

Rok Cvetko (Slovenj Gradec) je bil z 11 goli najboljši strelec dvoboja. Za Krko je osem golov dosegel Uroš Knavs, s sedmimi pa se je v statistiko vpisal še Veljko Stanojević, ki je bil po mnenju obeh trenerjev tudi naj igralec tekme. Pomemben člen današnje zmage je bil tudi vratar Jure Blaževič, ki je zbral 18 obramb.

Uroš Knavs, igralec MRK KRKA: » Gledalci so lahko danes uživali v pravi moški, trdi tekmi. Vedeli smo, da je Slovenj Gradec kvalitetna ekipa in da se bodo poskušali oddolžiti za poraz v domači dvorani, ampak smo imeli tudi mi svoje načrte. Odigrali smo super tekmo v obrambi, tudi v napadu nam je steklo, svoje je v vratih z odliko opravil Jure Blaževič. Mislim, da smo povsem zasluženo zmagali«.

Vid Levc, igralec RK Slovenj Gradec: » Vedeli smo, da je Krka težak nasprotnik, to je dokazala že v naši dvorani, ko nas je premagala s podobnim rezultatom, kot danes. Vseeno smo se na današnjo tekmo bolje pripravili. Nadejali smo se zmage, ampak se je žal izkazalo, da so Novomeščani boljši nasprotnik. Danes smo imeli kar veliko težav v napadu, v obrambi smo se še nekako borili in mislim, da je bil napad danes tisti, ki nas je stal boljšega rezultata«.

Statistika: MRK Krka: Blaževič, Rauh, Brajer, Bradeško 4, Matko 2, Rašo, Knavs 8 (1), Majstorović 3 (1), Vukić 1, Lončar, Grojzdek, Nosan 5, Kukman 2, Škrinjar, Stanojević 7, Avsec.

RK Slovenj Gradec: Dobaj, Smolnikar, Starc 2, Lesjak, Yankovskyy 1, Bulovič, Komar, Majcen, Šol 4, Lampret 1, Levc, Cvetko 11 (4), Kotar 2, Štumpfl 4, Pelko, Velić 1.

Sedemmetrovke: Krka 2 (2), Slovenj Gradec 5 (4).

Izključitve: Krka 8, Slovenj Gradec 6 minut.

Rdeči karton: /.

V naslednjem krogu bodo Novomeščani gostovali pri zadnjeuvrščeneni ekipi iz Krškega, medtem ko bodo rokometaši Slovenj Gradca doma gostili ormoški Jeruzalem.