volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Brez opisa

Domen Novak izgubil le nekaj sekund

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.07.2016 17:53

Najdaljšo etapo na dirki po Avstriji od Mondseeja do Steyrja je dobil Francoz Clément Venturini iz ekipe Cofidis, Solutions Crédits. Bil je najhitrejši v skupini okoli 40 kolesarjev, koliko jih je preživelo zadnje vzpone pred ciljem. Med preživelimi pa ni bilo Nicole Ruffonija, ki je vodil po prvi etapi, zato je vodstvo prevzel še en Italijan Andrea Pasqualon iz ekipe Team Roth.

Najdaljšo etapo je tako kot včeraj zaznamoval dolg beg tokrat štirih kolesarjev. Ekipa Bardiani je ves dan vlekla in nadzirala dirko, saj so bili prepričani, da njihov kolesar Nicola Ruffoni lahko obrani rumeno majico, katero si je priboril včeraj. Zadnjih 30 km je bilo veliko težje kot so računali pri Bardianiju in skupina se je raztrgala na več manjših.

Ruffoni ni mogel slediti najboljšim in zaostal. Tudi Adrii Mobil ni šlo vse po načrtih. V prvi skupini sta bila le Radoslav Rogina in David Per. Slednji je v etapi dosegel solidno 12 mesto. Žal sta zaostala Domen Novak in Jure Golčer in izgubila nekaj dragocenih sekund.

Jutri se začne zares. Kolesarje čaka prva od treh etap, ki se končajo z vzponom. Prvi zaključni vzpon na 673 m visoki Sonntagberg ni najzahtevnejši, bo ba razkril karte med favoriti. Vsi trije Adriini kolesarji kljub vsemu niso zaostali preveč in so še vedno med favoriti za končno zmago.