Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport

Domov v Novo mesto z žlahtnimi odličji

Piše: R.K.

Čas objave:
27.02.2023 09:01

V soboto se je v Avstrijskem mestu Weiz v odlični organizaciji domačega kluba 300 Fight club, odvil “WEIZ INTERNATIONAL CUP”. Nastopilo je več kot 400 tekmovalcev iz devetih držav. Tekmovanje se je odvilo v vseh starostnih kategorijah, v mešanih borilnih veščinah. Barve SCORPION GYM-a so tokrat zastopali tekmovalci, ki so tudi reprezentantje Slovenije v športni panogi tajski boks: Lily Fideršek, Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić.

Prva je v ring stopila 12 letna Lily Fideršek v kategoriji do 60 kg. Nasproti ji je stala dve leti sterejša in izkušenejša bojevnica Emily Leonhardt iz Nemškega kluba Corleonis kampfsport academy. Lily se je borila srčno od prve do zadnje minute in izgubila po točkah. Pripadlo ji je srebrno odličje. Emily Leonhardt pa je svojo bero odličij dopolnila še z enim zlatim.

“Ne moremo mimo uradnega podatka, ki govori, da je Emily Leonhardt večkratna nemška, evropska in svetovna prvakinja. Pa to še ni vse, dan prej,  24. februarja, je osvojila profesionalen pas na kick box gala prireditvi “RICE OF SPARTANS 9”. Zato sem ponosen na našo najmlajšo tekmovalko Lily Fideršek, ki je pokazala izjemno odločnost in željo po zmagi in niti v hipu ni popuščala v borbi, če tudi ji je nasproti stala mnogo izkušenejša tekmovalka, je povedal njen trener g. Iztok Vorkapić.

Sašo Vorkapić je nastopil v članski konkurenci do 70 kg. V finalu K1 turnirja je suvereno slavil. Od prve sekunde je diktiral tempo borbe in popolnoma nadvladal nasprotnika, ki nikakor ni našel odgovora na dobro pripravljeno taktiko, ki sta jo skovala z trenerjem. V nasprotnem kotu mu je stal borec Schujani Saleh iz Asia Wiena gyma.

Zmaga in zlato odličje je pripadlo v finalu K1 v kategoriji do 70kg, Bojani Šebenik. V dvoboju se je pomerila z Miriam Schwarz, iz Avstrijskega gyma Heldenschmiede. Bojana je v borbi pokazala srčnost, odločnost, vztrajnost in pogum, ki so jo pripeljali do zmage. V vseh treh rundah je bila v točkovni prednosti. V borbi je pokazala izjemen napredek na psihološki ravni, kar je pomemben faktor na poti do zmage.

“Domov smo se vrnili z dvema zlatima in srebrnim odličjem, zelo sem zadovoljen z psihofizično pripravljenostjo mojih tekmovalcev, to je odličen začetek tekmovalne sezone”, je podal izjavo trener in predsednik kluba.

Vse ljubitelje borilnih športov vabijo na “MEDNARODNO LIGO TAJSKEGA BOKSA”, ki se bo odvila v organizaciji Gladiator gyma v Črnomlju 2. aprila.