nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Philadelphia

Dragić zgrešil štiri trojke

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
22.11.2016 07:44

Kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić ni imel najboljšega strelskega večera v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Na gostovanju v Philadelphii je dosegel 10 točk, sedem podaj, štiri skoke, a je zgrešil štiri trojke ob metu iz igre 4-13. Miami Heat je izgubil s 94:101 proti domači ekipi Sixers.

Dragić je igral 35 minut, v statistiko je vpisal še tri ukradene žoge, blokado, tri izgubljene žoge in uspešno izvedena prosta meta.

Miami v Philadelphii ni bil učinkovit z razdalje, met za tri točke so imeli zgolj 22,6 odstoten (7-31), tudi met za dve točki je bil slab, 38,6 odstoten. Pri domači Philadelphii je bil najučinkovitejši Joel Embiid z 22 točkami za še četrto zaporedno domačo zmago, ob desetih porazih. Miami ostaja pri štirih zmagah na 13 tekmah.

Pri Miamiju je imel najboljši večer v karieri Dragićev soigralec Hassan Whiteside, zadel je 32 točk in dosegel 13 skokov. V skoku je že na svoji 13. tekmi po vrsti vpisal dvomestno število ter je vodilni v ligi NBA v tej košarkarski prvini, s povprečjem 16,2 skoka na tekmo.


Na parket je stopil še en Slovenec. Beno Udrih je z Detroit Pistons pod domačima košema izgubil proti Houston Rockets s 96:99. Pri raketah je bil razpoložen James Harden z 28 točkami, 11 podajami in osmimi skoki. Udrih je v 16 minutah zadel eno trojko ter vpisal še sedem podaj in dva skoka.

Dragića in Udriha v noči s srede na četrtek v Detroitu čaka obračun domačih Pistons in Miami Heat.