volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Maribor

Drevi po tri točke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.09.2015 06:51

Slovenski nogometaši bodo drevi z Estonijo lovili zmago in si s tem poskušali povečati možnosti za dodatne kvalifikacije za Euro 2016.

Tekma se bo začela ob 20.45. V Mariboru bo po bolečem sobotnem porazu proti Švici, ko je slovenska izbrana vrsta večji del tekme vodila, bo tokrat zmaga nujna. Estonija je na lestvici skupine E po sobotni zmagi nad Latvijo 1:0 višje od naših nogometašev.

Spomnimo: slovenski nogoemtaši so v Baslu vodili večji del tekme (2:0), v zadnjih minutah pa so jim Švicarji zabili tri gole.

Kot pravijo v ekipi, je poraz pozabljen, vzdušje med igralci znova dobro, selektor Srečko Katanec pa je poudaril, da je ekipa pripravljena, da so vsi zdravi in da moštvo čaka še ena tekma, ki prinaša tri točke. Zaradi poškodbe bo manjkal Milivoje Novaković, zamenjave pa selektor ni razkril.

Katanec meni, da torkova tekma še ne odloča o ničemer, da ekipi ostajajo še tri tekme. Seveda želi zmagati vsako tekmo, ekipe pa ne postavlja tako, da bi igral na ničlo. "Fantje morajo pozabiti soboto, so profesionalci, takšen je ritem, enak za vse, tako da ... Čaka nas izredno težka tekma, nobena reprezentanca Estoncev ni nadigrala, vemo kaj so, vemo, da so čvrsto vodena ekipa. Skupaj igrajo 10 ali 15 let, ne vem, imajo stotine tekem več," je povedal Katanec.

Selektor opozarja, da današnja tekma ne bo lepa, pričakuje pa podporo navijačev s tribun vseh 90 minut.

Z 21 točkami so prvi v skupini Angleži, druga Švica jih ima 15, Slovenija na četrtem mestu devet, peta Litva šest, zadnji San Marino pa eno.

Tekmo v Ljudskem vrtu bo sodila grška trojka Tasos Sidiropoulos, Damianos Efthimiadis in Polychronis Kostaras.

Katanec pred tekmo z Estonijo