državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport

Ela na Cipru do novih točk WKF lestvice

Piše: R.K.

Čas objave:
04.05.2022 07:59

Med 27. aprilom in 2. majem se je v mestu Limassol na Cipru odvijala 2. tekma svetovnega pokala WKF Karate 1 Youth League, kjer se je zbralo 1539 tekmovalcev iz 51 držav sveta. Barve Slovenije je zastopalo osem slovenskih tekmovalcev, med njimi tudi Ela Petan iz Fight Club Shony, ki je nastopila v borbah mladink do 53 kg.

Ela se je v prvem krogu pomerila z Norveško prvakinjo Jeyakkumaran Sankavi in jo premagala z rezultatom 5:0. V drugem krogu je z 2:0 ugnala Jeanne Cardonno iz Francije, v tretjem pa z 0:0 remizirala s Poljakinjo Ksenyio Dronchanko. Slednja je zmagovalka predzadnje tekme svetovnega pokala, ki se je odvijalo v Italiji. Ela je upoštevala taktično zamisel in glavo višji nasprotnici izničila prednost dosega ter ji nekajkrat nevarno zagrozila, a žal brez nagrajene točke. Po končanem dvoboju z 0:0 je sledila odločitev sodnikov, ki je z 1:2 med najboljšo osmerico poslala nasprotnico, ki je na koncu zasedla 3. mesto, zato upanja na repasaž žal ni bilo. V vsakem primeru je šampionka lahko ponosna na svoje nastope, saj v treh borbah na tako velikem tekmovanju ni prejela niti enega udarca nevarnih nasprotnic, kar je nedvomno dobra popotnica proti Pragi, ki bo gostila mladinsko evropsko prvenstvo meseca junija. Ela je z dvema doseženima zmagama prejela dragocene točke na svetovni rang lestvici, kjer trenutno med 342 tekmovalkami sveta, zaseda 3. mesto.

Prihajajoči vikend člane Fight Club Shony čakata kar dve tekmovanji - izborni turnir za nastop na oktobrskem svetovnem prvenstvu in 4. krog boksarske lige, ki bo v Slovenski Bistrici.