Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport

Ela Petan 5. na Grand Prix Slovakia

Piše: R.K.

Čas objave:
20.02.2023 09:03

Minuli vikend se je v Bratislavi na Slovaškem odvijal 43. Grand Prix Slovakia v karateju, kjer je nastopalo 1831 tekmovalcev iz 27 držav. V sklopu izbornih tekmovanj za nastope na EP in SP v letu 2023 se je tekmovanja s slovensko reprezentanco kot edina Posavka udeležila Ela Petan (Fight Club Shony), ki je v kategoriji mlajših članic do 21 let do 55 kg zasedla 5. mesto.

Ela je v prvem krogu z visoko zmago 10:0 premagala Pernaciakovo iz Poljske, v drugem je z 8:0 ugnala Bandurovo iz Slovaške, v tretjem pa je bila z minimalno prednostjo 2:3 boljša Belorusinja Dronchanka, končna zmagovalka turnirja. V repasažnih bojih je bila nato s 5:0 boljša od Ukrajinke Lendelove, v zadnjih sekundah boja pa je Ela prejela hud udarec z nogo v glavo, zaradi česar je bila v borbi za bron z Vargovo precej zmedena in nezbrana ter se je na koncu morala zadovoljiti s končnim 5. mestom.

Ela se na največjih tekmovanjih konstantno uvršča v sam vrh, kar nazorno priča o njeni izjemni kvaliteti in blesteči prihodnosti. Že prihodnji vikend bo nastopila na svoji zadnji mladinski preizkušnji v Združenih Arabskih Emiratih, kjer se bo v mestu Fujairah v konkurenci 1136 tekmovalcev iz 67 držav, zopet skušala prebiti med najboljše na svetu.