Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport

Ela Petan bronasta

Piše: R.K.

Čas objave:
27.02.2023 08:41

Minuli vikend je nastopila na svetovnem pokalu WKF Karate 1 Youth League v mestu Fujairah v Združenih Arabskih Emiratih. Na tekmovanju, kjer je nastopilo 1196 tekmovalcev iz 67 držav vsega sveta, je bila Ela v kategoriji mladink do 53 kg v prvem krogu prosta, v drugem je bila kar 9:1 boljša od Amollidinove iz Uzbekistana, v tretjem je žal klonila proti končni zmagovalki, Saeidabadijevi iz Irana.

V repasažnem krogu je nato s 5:3 premagala Farzalijevo iz Azerbaijdžana, v boju za bron pa še Ahmedovo iz Egipta. Končni vrstni red:

1.mesto: Saeidabadi Fatemehzahra, Iran

2.mesto: Xenou Lydia Lamprini, Grčija

3.mesto: Ela Petan, Slovenija

3.mesto: Nejma Imitik, Maroko

Z omenjenim dosežkom se Ela poslavlja od mladinske kategorije, v kateri je osvojila zlato medaljo na balkanskem prvenstvu (Črna Gora), zlato in dve bronasti medalji na tekmah svetovnega pokala (Hrvaška, Mehika, Združeni Arabski Emirati), tri bronaste medalje na evropskih prvenstvih (Finska, Češka, Ciper), 5. mesto na svetovnem prvenstvu (Turčija), zasedla 1. mesto na svetovni rang lestvici in 2.mesto na večni lestvici svetovne karate zveze.

V mesecu marcu Ela Petan prestopa v kategorijo članic in mlajših članic, čakajo jo torej dvojna velika tekmovanja v dveh starostnih kategorijah. Prva velika preizkušnja v članski kategoriji bo že konec meseca marca, ko se bo v španskem mestu Guadalajara odvijalo člansko evropsko prvenstvo.