Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport

Ela Petan odlična peta na svetovnem prvenstvu

Piše: R.K.

Čas objave:
30.10.2022 19:42

Karateistka Ela Petan, članica Fight Cluba Shon iz Artič, je te dni na mladinskem svetovnem prvenstvu v Turčiji osvojila 5. mesto v borbah do 53 kilogramov.

Ela se je v prvem krogu pomerila z Imitik Nejmo iz Maroka. Borba se je končala z neoodločenim izzidom (1:1), po sodniški odločitvi pa je napredovala slednja. Po uvrstitvi Maročanke v finale, je Ela tekmovanje nadaljevala v repasažnem krogu, kjer je naravnost blestela. Najprej je premagala Kokkinidou Atheno iz Cipra, nosilko brona iz svetovnega pokala, nato Molnar Virag iz Madžarske, finalistko Budapest in Croatia Open, kar z 8:0 pa je odpravila še Makedonko Mihaelo Mishovsko. V boj za bron se je podala z Ortu Rebecco iz Italije, povedla že v začetku borbe, bila ves čas v vodstvu in nedvomno dominantnejša nasprotnica. Sodniki so njene akcije že v prvi minuti trikrat kaznovali s kontaktom in s tem porušili nadaljevanje začrtane taktike, a je Ela s svojo zrelostjo še vedno uspela obdržati prednost. V samem izteku borbe je kljub prednosti prve točke zadela še enkrat, prejela zastavice vseh štirih stranskih sodnikov, glavni sodnik pa je žal odločil, da jo 10 sekund pred koncem diskvalificira s še četrtim kontaktom.

karate
Ela Petan odlična peta na svetovnem prvenstvu v Turčiji
Fight Club Shony

Kljub žalosti je Ela odločena, da bo garala še bolj, da bo naslednjič nastopila še boljša in obljublja, da se bo v prihodnosti vpisala na svetovni zemljevid kot najboljša karateistka na svetu.