Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport

Ela Petan piše zgodovino

Piše: R.K.

Čas objave:
13.02.2023 12:30

Ela Petan je z osvojitvijo treh evropskih medalj in dveh medalj iz svetovnih pokalov zopet napisala zgodovino. Trenutno namreč v kategoriji mladink do 53 kg z osvojenimi 3947,50 točkami med 1498 tekmovalkami iz vsega sveta zaseda na All Time WKF rankingu 2. mesto. To pomeni, da je druga najuspešnejša mladinka sveta vseh časov.

Za vodilno zaostaja za 432 točk in se bo na prvo mesto skušala povzpeti čez 14 dni, ko bo v mestu Fujairah v Savdski Arabiji nastopila na svoji zadnji mladinski preizkušnji, svetovnem pokalu WKF Karate 1 Youth League.

V marcu bo prestopila v kategorijo članic in iz mladinske kategorije prenesla polovico točk, kar pomeni, da bo takoj rangirana med 32 najboljših članic sveta. Omenjeno ji bo kot edini slovenski tekmovalki omogočilo nastopanje na najprestižnejših tekmovanjih v karateju (Premier League), kjer lahko nastopa le 32 najvišje rangiranih tekmovalcev. Omenjena tekmovanja zopet prinašajo izjemne stroške, enega je letos zaradi mladoletnosti že izpustila (Egipt), preostala tri tekmovanja pa se bodo odvijala v Maroku, na Japonskem in na Irskem. 

Odkar je svetovna karate zveza uvedla rangiranje tekmovalcev, se še nobenemu slovenskemu tekmovalcu ni uspelo prebiti med najboljše na njeni večni lestvici.