državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport

Eli zgodovinski bron

Piše: R.K.

Čas objave:
06.02.2023 08:36

Od 2. do 5. februarja se je v Larnaci na Cipru odvijalo jubilejno, 50. mladinsko evropsko prvenstvo v karateju, od koder zopet prihaja vest o velikem uspehu Ele Petan.

V izjemni konkurenci 1139 tekmovalcev iz 48 evropskih držav, kjer lahko v vsaki kategoriji nastopa le najboljši predstavnik svoje države, je Ela Petan osvojila že svoje tretje odličje na evropskih prvenstvih.

V kategoriji borb mladink do 53kg je osvojila bronasto medaljo in s tem postala prva reprezentantka Slovenije v zgodovini obstoja države, ki je osvojila kar tri evropske medalje. Dejstvo, da ima za seboj le tri nastope na evropskih prvenstvih in da se je iz vseh treh vrnila z žlahtnim odličjem, nazorno priča o njeni konstantni kvaliteti na najvišjem nivoju in strokovnem delu v klubu. Ela je v prvem krogu premagala Barsby Chloe iz Anglije, v drugem Bus Aliz iz Madžarske, v tretjem Nikolaou Mario iz Cipra, v polfinalu pa je žal klonila proti Souidi Amel iz Francije. V repasažnem krogu je bila suverena in s 3:1 premagala Sergaievo Valerio iz Ukrajine in se vpisala v zgodovino slovenskega karateja.

Trud, ki ga vsakodnevno vlagamo v njen napredek, je bil vnovič nagrajen in od mladinske konkurence se poslavljamo na najlepši možni način. Po nekaj dnevnem premoru in analizi borb, se začne priprava na člansko evropsko prvenstvo, ki bo meseca marca v Španiji in na člansko svetovno prvenstvo, ki bo oktobra na Madžarskem. Februarja bo Ela v sklopu priprav na omenjena tekmovanja nastopila na odprtem prvenstvu Slovaške v Bratislavi, svojo mladinsko pot pa bo zaključila z nastopom na svetovnem pokalu, ki bo v mestu Fujairah v Savdski Arabiji.