stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Novo mesto

Eržen z DP na velodromu s štirimi naslovi

Piše: STA/ R.K.

Čas objave:
05.02.2024 10:45

Minuli konec tedna je v Novem mestu potekalo državno prvenstvo v dirkališčnem kolesarstvu oziroma na velodromu. Žak Eržen se je veselil štirih naslovov državnega prvaka, tri pa je pobral Nejc Peterlin.

Člani Kolesarskega kluba Adria Mobil so osvojili kar 49 medalj; 19 zlatih, 14 srebrnih in 16 bronastih. Najuspešnejša posameznika sta bila med člani Nejc Peterlin, ki je v tej kategoriji nastopal kljub temu, da je še starejši mladinec. Osvojil je 7 medalj, 4 zlate, 1 srebrno in 2 bronasti. Med mladinci pa je najbolj izstopal Mai Prevejšek s petimi zlatimi medaljami.

Osemnajstletni Eržen je na velodromu v Češči vasi med posamezniki osvojil naslove v dirki na točke, omniumu ter dirki na končni cilj, skupaj s Peterlinom pa je slavil še v disciplini madison. Ob tem je osvojil še bron na dirki na izpadanje.

Tam je bil najboljši Peterlin, ki je z ekipo Adrie Mobila slavil še v ekipnem sprintu skupaj s Tilnom Finkštom in Anžetom Skokom. Skupaj je Peterlin na DP osvojil sedem kolajn, ob treh zlatih še po dve srebrni in bronasti.


V obeh posamičnih vožnjah na čas je bil zlat Natan Gregorčič, slavil je na 1000 in 4000 m. Ekipno je na štirikilometrski razdalji slavila zasedba Kranja v postavi Matic Žumer, Mihael Štajnar, Jaka Marolt in Maj Flajs.

V sprintu je bil pričakovano najhitrejši Eduard Žalar, ki je v finalu ugnal Peterlina.

Prave konkurence med ženskami ni bilo. Izpeljale so štiri preizkušnje, v vseh je slavila Neža Zupanič pred Majo Perpar. Le v dirki na točke se jima je kot tretja predstavnica pridružila Katarina Jančič in zasedla tretje mesto.