volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Bruselj

EU "udarila" po španskih nogometnih klubih

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
04.07.2016 17:38

Evropska unija od sedmih španskih nogometnih klubov, med njimi sta tudi najbolj slovita Real Madrid in Barcelona, terja, da vrnejo vsaj 48 milijonov evrov, ki so ga neupravičeno pridobili od države.

EU v sporočilu za javnost navaja, da so si madridski Real, Barcelona, Valencia, Athletic Bilbao, Osasuna, Elche in Hercules izborili "nepravično prednost" pred konkurenco pri pridobivanju denarnih državnih sredstev z naslova financiranja športnih klubov in uveljavljanju denarnih olajšav in s tem kršili davčno zakonodajo.

Največ denarja, kar 20,4 milijona evrov, bo morala vrniti Valencia. Real Madrid bo državi nakazal 18,4 Hercules 6,1, Elche pa 3,7 milijona evrov. Tudi Barcelona, Athletic Bilbao in Osasuna so si od države izborili nekatere denarne ugodnosti, španska davkarija pa mora v kratkem ugotoviti natančen znesek.


Španska nogometna zveza potrdila odstop del Bosqueja


Španska nogometna zveza je danes potrdila, da je Vicente del Bosque po španskem slovesu od evropskega prvenstvu v Franciji odstopil z mesta selektorja. Španija je v Franciji izpadla v osmini finala po porazu z Italijo z 0:2.

Petinšestdesetletni del Bosque se je po Franciji odločil za upokojitev, Španija pa je pod njegovim vodstvom osvojila naslova svetovnega prvaka v Južnoafriški republiki 2010 in evropskega prvaka na Poljskem in v Ukrajini 2012.