nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport

Evropska namiznoteniška poslastica na Otočcu

Piše: R.K.

Čas objave:
04.09.2021 11:37

Turnir WTT Youth Contender Otočec I Feel Slovenia bo od 4. do 10. septembra potekal v organizaciji Namiznoteniškega kluba Krka Novo mesto.

Na turnir je prišlo prišlo 225 igralk in igralcev iz 27 držav. Gre za enega letošnjih  večjih športnih dogodkov v Sloveniji, ki poteka  pod sloganom I Feel Slovenija. Prihajajoči igralci so nad Otočcem že navdušeni, pomerili pa se bodo v naslednjih konkurencah:  U11, U13, U15, U17 in U19.
"V klubu smo zadovoljni, ker bomo Evropi in svetu Slovenijo znova lahko predstavili kot aktivno, zeleno, butično športno destinacijo, ki ponuja odlične možnosti za aktivno rekreacijo in pripravo športnikov, mladim igralcem namiznega tenisa iz 27 držav pa bomo znova  zagotovili odlične igralne pogoje. Res škoda, ker bo veliki turnir potekal brez gledalcev.« Tako so na vprašanje, kaj jim pomeni organizacija namiznoteniškega turnirja na Otočcu WTT Youth Contender Otočec I Feel Slovenia, odgovorili v Namiznoteniškem klubu Krka Novo mesto.
Na turnirju se naši mladi igralci merijo s sovrstniki iz Evrope, Azije, in Amerike.
Najprej sta včeraj za zelene mizice stopili dve kategoriji: mladinci U17 in kadeti U13. Začetek turnirja, ki žal poteka brez gledalcev, je potrdil tisto, kar smo videli že na podobnem turnirju na Otočcu letošnjega junija: že prvi dan mednarodnega namiznoteniškega turnirja v Sloveniji za mlajše kategorije World Table Tennis Youth Contender Otočec presented by I feel Slovenia je namreč res  postregel z lepimi partijami in atraktivnimi potezami mladih. Igralci so pokazali veliko talenta in želje po dokazovanju. Sklep prvega dne: dober namizni tenis danes v mlajših kategorijah odlično igrajo na vseh kontinentih. 
Poznavalci napovedujejo, da bo še bolj zanimivo in pestro danes, ko bodo nastopili bodo  kadeti U11, kadeti U15, mladinci U19, od četrtfinala naprej pa še mladinci U17 in kadeti U13.