franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Ljubljana

F&A: Tajski boks v družini olimpijskih športov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.12.2016 12:27

Izjemna športna sezona Scorpion Gyma se je zaključila z počastitvijo 20. obletnice kluba in z velikim finalnim dogodkom - sprejemom športne panoge tajski boks v družino Olimpijskih športov!

Foto: FotoAsja

Tajski boks je borilna veščina z več kot tisoč letno tradicijo, to je šport z naraščajočo priljubljenostjo in vrednotami kot so čast, spoštovanje, tradicija, prijateljstvo in fair play.  Borci tajskega boksa so s tem priznanjem ponosni, da postajajo del olimpijskega dogajanja, hkrati pa na to, da so del velike muaythai družine, kot pravijo krovni svetovni organizaciji IFMA, ki združuje 135 držav članic in 400.000 registriranih tekmovalcev.

Predsednik slovenske zveze tajskega boksa in ustanovitelj tajskega boksa v Sloveniji Iztok Vorkapić, je podal kratko izjavo za medije: "V teh dvajsetih letih našega delovanja v športu smo iz nič, z entuziazmom in odrekanjem dokazali, da smo sposobni z našo mladino in domačim kadrom poseči po najvišjih tekmovalnih, organizacijskih in strokovnih dosežkih.

Veselimo se trenutka, ko se bodo naši športniki in športnice udeležili olimpijskih iger in posegli po olimpijskih odličjih.«

Danes je slovenski zvezi tajskega boksa ob sprejetju v »olimpijsko družino« uradno čestital tudi predsednik Mednarodnega Olimpijskega komiteja dr. Tomas Bach.

Tajski boks v Sloveniji letos praznuje 20-obletnico ustanovitve, ob tem zgodovinskem trenutku za tajski boks pa se predsednik slovenske zveze zahvaljuje vsem prostovoljcem, ki so bili in so del muaythai družine.

Predsednik slovenske zveze tajskega boksa, Iztok Vorkapič o pomenu pridružitve v olimpijsko družino