zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Šport Novo mesto

F&V: Krka in Rudar brez zadetka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.09.2015 10:11

Nogometaši novomeške Krke in velenjskega Rudarja so se v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0. Novomeščani in Velenjčani so se pomerili še drugič v treh dneh.

Potem ko je bil v pokalnem tekmovanju v osmini finala v Velenju boljši Rudar, sta se tokrat ekipi razšli brez zadetkov, kar pomeni, da na lestvici ostajata točkovno izenačeni (10) pri vrhu spodnjega dela. So pa Novomeščani s točko prekinili negativen niz na domačih tleh, doslej v sezoni so namreč vse točke zbrali na gostovanjih. V dvobojih z Rudarjem pa so neporaženi na zadnjih petih prvenstvenih tekmah.

Čeprav so Velenjčani odločneje začeli tekmo in prihajali pred kazenski prostor domačih, pa so ti hitro odgovorili s priložnostmi na drugi strani. Eno lepših je v 14. minuti zapravil Leo Ejup, ki je s prostega strela zatresel vratnico. Že pred tem je isti igralec s strelom z glavo za malo zgrešil cilj. Sedem minut pozneje je moral posredovati domači vratar Miodrag Mitrović, ko je iz prve sprožil Amer Krcić. V dokaj izenačeni predstavi sta si ekipi priigrali še nekaj strelov, a je ostalo pri 0:0.

V 50. minuti je z glavo po podaji s prostega strela poskusil Luka Prašnikar, Mitrović pa je dobro posredoval. Sicer je bila igra v tem delu igre bolj raztrgana in posledično brez resnih priložnosti. V 72. minuti pa je vendarle Josip Fuček poskrbel za novo razburjenje, ko je prišel do strela v kazenskem prostoru, David Kašnik pa je žogo odbil pred golovo črto.

Pet minut pozneje je Klemen Bolha sprožil z roba kazenskega prostora in meril le malce premalo natančno. V 83. minuti je pri Velenjčanih prosti strel dobro izvedel Milan Kocić, toda izvrstno je posredoval Mitrović in tako ohranil mrežo nedotaknjeno za delitev plena.

Krka bo v 11. krogu v sredo gostila Celje, Rudar pa Gorico.

Trener novomeških nogometašev Andrej Kastrevec je pred tekmo povedal, da so se na današnjo tekmo temeljito pripravili.

Andrej Kastrevec pred tekmo z Rudarjem


Krka - Rudar