Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Sežana/Novo mesto

Fenomenalno: Troti prekinili zmagoviti pohod Kraševcev

Piše: KK Troti

Čas objave:
25.11.2019 16:18

Članska ekipa Trotov je v 8. krogu 2. SKL, v soboto, 23. novembra gostovala pri Mesariji Prunk in prišla do enega največjih skalpov v zgodovini kluba. Kakovostnemu moštvu iz Sežane so prizadejali sploh prvi poraz v sezoni, s tem pa Novomeščani s šestimi zmagami in dvema porazoma ostajajo tik pod vrhom drugoligaške lestvice.

2. SKL, 8. kolo:
Sobota, 23. november:
MESARIJA PRUNK SEŽANA : TROTI 75:84 (19:22, 24:24, 21:16, 11:22)
Strelci za Trote: Mežan 18 (12 skokov, 5 asistenc), Gorenc 17 (5 skokov), Savić 14 (15 skokov),
Verbič 13, Ristić 11, Mervar 9 (5 skokov), Šteblaj 2, Lopatič.

Troti so tekmo odprli zelo dobro in po 13 minutah vodili za 11 točk. Še dobro minuto pred koncem četrtine je kazalo, da bodo rumeni na glavni odmor odšli z dvomestno prednostjo, vendar so se domači z osmimi zaporednimi točkami povsem približali. Tudi začetek drugega polčasa ni bil vzpodbuden, saj so košarkarji Mesarije Prunk dosegli še sedem točk in s skupnim delnim izidom 15:0 prešli v vodstvo. Troti so strnili vrste in
gostiteljem odgovorili z dvema trojkama. Vseeno so na zadnji dvominutni odmor s prednostjo odšli Kraševci.

Če je začetek drugega polčasa pripadel domačim, pa je bilo ravno nasprotno v zadnji četrtini. Osem zaporednih točk Trotov je bilo dovolj za vodstvo za šest. Sežansko moštvo je iskalo priključek, vendar so Novomeščani ostali zbrani. V ključnih momentih sta trojki zadela Martin Mežan in Simon Gorenc, slednji je bil nato natančen še s črte prostih metov in slavje Novomeščanov se je lahko začelo.

Kar pet košarkarjev Trotov je bilo dvomestnih, Martin Mežan je tekmo zaključil z osemnajstimi točkami, ob tem pa je ujel še 12 odbitih žog ter podelil pet asistenc, kar je zadoščalo za prvi dvojni dvojček v dresu Trotov. Rok Savić je 14 točkam dodal 15 skokov, kar je nov klubski rekord. 21-letni Vrhničan je vknjižil že četrti dvojni dvojček v tej sezoni. Trote, ki se še vedno ubadajo z odsotnostjo Krivca, Vidriha in Prusa, v prihodnjem tednu čaka domače srečanje proti Parkljem. Slednje bo posebno predvsem za glavnega trenerja Nejca Kobala, saj bo prvič stal nasproti svoji nekdanji ekipi.

Rok Savić, KK Troti:
"Na gostovanje pri neporaženi ekipi iz Sežane smo se odpravili z željo po zmagi. Upoštevali smo navodila strokovnega štaba in pokazali ogromno borbe ter srca. To nam je na koncu pomagalo, da smo zmago odnesli s seboj v Novo mesto."