stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

Fight Club Shony na strokovnem seminarju

Piše: R.K.

Čas objave:
28.08.2023 08:17

Strokovnega seminarja za pridobitev boksarske licence so se udeležili tudi iz Fight Cluba Shony.

Svetovna boksarska zveza IBA je v avgustu organizirala strokovni seminar za pridobitev mednarodne boksarske licence. Seminar je potekal po prenovljenem IBA programu pod vodstvom novega predsednika sveta trenerjev svetovne boksarske zveze, italijana Gabriela Martellija. 
Predavanja so potekala 10 dni zapored, skupaj pa so udeleženci predelali več, kot 40 ur predavanj in učnega gradiva. Potekala so v  angleškem in francoskem jeziku in so zajemala mednarodna tekmovalna pravila, telesno pripravo boksarja, tehnično in taktično pripravo boksarja, etiko in športno obnašanje, doping, prehrano, specifiko vadbe boksa glede na razlike v spolu in starosti, opremo, strategijo nadaljnjega razvoja boksa v svetu.
Seminarja se je udeležilo preko 100 udeležencev iz Evrope, Afrike, Japonske, Kanade in ZDA, med njimi tudi 30 slovenskih trenerjev. Zaradi izjemno strogih kriterijev sodelovanja na izpitu, je bil upad že med seminarjem zelo velik (približno 40%), za končno pridobitev licence pa so udeleženci morali uspešno opraviti 6 izpitnih nalog (2 pisni, 3 praktične in intervju) v angleškem ali francoskem jeziku. Pogoj za pridobitev licence je bila 75% uspešnost pri skupni oceni, od slovenskih udeležencev sta certifikat za pridobitev mednarodne licence prejela le Marin Raja (Maribor) in Sašo Vaš (Fight Club Shony - Čatež ob Savi), ki je mednarodni karate licenci sedaj dodal še boksarsko.
V Fight Club Shony ves čas skrbijo za strokovno usposabljanje kadra. V mesecu septembru bodo za slovenske karateiste in trenerje organizirali seminar uporabe nožne tehnike v karateju, ki bo zaradi velikega povpraševanja potekal kar v dveh terminih (2.9. in 3.9.), teden za tem bo glavni trener kluba na licenčnem seminarju Karate zveze Slovenije udeležencem predstavil program Nacionalne panožne športne šole, katere vodja je na področju športnih borb, 16.9. pa bo v klubu potekal mednarodni seminar Carlosa Merchana iz Kolumbije, ki bo prijavljenim predstavil tehnike brazilskega jiu jitsa.