oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Šport Montafon

Filip Flisar spet proti vrhu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.12.2016 13:01

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je na tekmi v krosu svetovnega pokala v avstrijskem Montafonu izpadel v polfinalu, kjer je bil v svoji skupini zadnji, četrti. Pred tem je v osmini finala in v četrtfinalu zmagal v svojih skupinah.

Uvrstitev v veliki finale se mu je izmuznila predvsem na račun slabšega štarta. Tako se je uvrstil v mali finale, kjer pa je ponovno odlično odpeljal progo in ugnal tekmece. Na koncu je osvojil 5. mesto.

Nove zmage se je veselil Francoz Jean Frederic Chapuis. Drugi je bil njegov rojak Jonas Devouassoux, tretji pa Švicar Marc Bischofberger.

Danes je bil Flisar definitivno zrel za uvrstitev na oder za zmagovalce, tudi peto mesto pa je dober obliž na rane za pretekle tri izide: ''Ena mala napaka na štartni sekciji v polfinalu me je stala finala. Izbiral sem povsem levo pozicijo, ampak sem moral zato res štartati tako, da sem bil pred vsemi, kar pa je težko. Prav v polfinalu mi je malo zmanjkalo, tekmec je prišel pred mene in so me tako stisnili, da nisem mogel prehitevati. Kar se tiče smučanja sem bil zrel za boljši rezultat, ampak tako pač je. Gre na boljše.''


Najbolj napet boj je sicer Flisar bil v malem finalu. ''Mali finale je bil brutalen. Tekmecem sem na štartu dejal, da jih bom vse takoj prehitel. V prvem ovinku sem bil res prvi in sem se obrnil in jim v angleščini dejal: 'Evo, sem vam rekel'. V srednjem delu me je sicer Kristofor Mahler prehitel, v zadnjih ovinkih pa sem potem jaz njega nazaj. Zadnja runda je bila verjetno najbolj zanimiva. Ni slabo. Tri vožnje od štirih sem zmagal, ena pa se mi je malce ponesrečila. Gremo dalje. Ko si enkrat v zagonu, kot je sedaj Ilka (Štuhec, op.p.), potem je vse lahko, ko pa nisi, pa je to svinjsko težko.''