gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Ljubljana

Flander s sobotno poslovilno tekmo na Rogli

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.01.2017 08:51

Rok Flander, nekdanji svetovni prvak v deskanju na snegu, po 16 letih zaključuje svojo kariero. Deskar iz Dragočajne, ki zadnja leta živi na Mauritiusu, kjer si je tudi ustvaril družino, se bo poslovil na domači tekmi na Rogli, kjer bo 28. januarja na sporedu paralelni veleslalom.

"Ni vse v rezultatih, ni vse v zmagah, medaljah, globusih ... Ni vse v denarju. To je pač samo nagrada za trdo delo, za vsa prizadevanja, odrekanja, vse kar si na svoji poti naredil prav in narobe. V bistvu gre za trenutke, ki jih doživljamo, skozi katere zorimo in rastemo ter za izkušnjo ki smo jo uspeli izkusiti za vse nase bodoce generacije. Skozi leta snowboarda sem se veliko naučil, srečal ogromno zanimivih ljudi, prepotoval velik del sveta, se naučil tujih jezikov in si ustvaril družino," je ob slovesu od profesionalnega snowbordanja napisal Rok Flander.

V pismu slovesa in zahvale novinarjem pri spremljanju njegovih športnih uspehov je še zapisal: "Sploh pa sem užival v tem, kar sem počel, tako na snegu kot na vodi in povsod vmes. Imel sem takšno življenje, ki bi ga z veseljem ponovil. Sploh te občutke na snegu, ko si v življenjski formi, ko je to dovolj, da si ob tem najboljši na svetu, je res nekaj fenomenalnega, nekaj najboljšega, kar sem v življenju izkusil. Je pa škoda, da sem bil v tistih trenutkih premalo izkušen in tega nisem znal dovolj ceniti. Če bi to stanje dosegel danes, sem prepričan, da bi vlekel precej dlje, kot sem takrat."

Izjemen Rok Flaner ničesar ne obžaluje - ne v življenju, ne v športu. Od 12. leta, ko je prvič stopil na desko, prvi, je živel sanjsko, a pri 37 letih - po osemnajstih letih, odkar je prestopil med profesionalce, je prišel čas slovesa od tekmovalnega bordanja. To svojo odločitev ocenjejuje kot nekaj lepega in pravi, da mu bo v užitek reči zbogom tekmovalni deski, v užitek bo še zadnjič zavijugati med količki. "Naredil sem vse, kar mi je bilo storiti, zmagal sem vse, kar se mi je ponudilo. Res da nimam olimpijske kolajne, a je že tako moralo biti. S tem bom moral in znal živeti," je še napisal Flander.

Na Rogli se bo v  soboto še zadnjič spustil po strmini na svoji smučarski deski in se dokončno poslovil od tekmovalnega športa, navijačev, ljubiteljev bordanja na snegu in športa na sploh.

Dosežki Roka Flandra:

-142 nastopov v svetovnem pokalu
- 4 zmage (S. Vigilio 2006, Sölden 2007, La Molina 2008, Telluride 2010)
- 13 stopničk
- 13 nastopov na svetovnih prvenstvih
- svetovni prvak v paralelnem veleslalomu, Arosa 2007
- bronasta medalja v paralelnem slalomu, Arosa 2007
- bronasta medalja v skupnem seštevku svetovnega pokala v sezoni 2006/2007
- udeleženec treh olimpijskih iger: Torino 2006 (7. mesto VSL), Vancouver 2010 (8. mesto VSL), Soči 2014 (6. mesto VSL, 22. mesto SL)