sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Šport Feldberg

Flisar 17. v Feldbergu

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
04.02.2017 15:26

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je na tekmi svetovnega pokala v Feldbergu osvojil 17. mesto. Zmagal je Francoz Jean Frederic Chapuis, drugi je bil Kanadčan Brady Leman, tretji pa Švicar Alex Fiva. V skupnem seštevku pokala vodi Chapuis s 569 točkami, Flisar je peti z 310.

Po krajšem oddihu se je boj za točke svetovnega pokala v smučarskem krosu nadaljeval v nemškem Feldbergu, kjer pa imajo prireditelji obilico težav z vremenom. Zaradi dežja, ki je padal zadnje dni, in slabih razmer, so najprej skrajšali progo, nato so odpadle petkove kvalifikacije (izpeljali so zgolj trening), kljub temu pa so danes organizatorji v dopoldanskem času pod streho spravili prirejene kvalifikacije - podobno kot v Watlesu so pred osmino finala izpeljali dodatne vožnje na izpadanje, v katerih so se pomerili trije smučarji krosisti, najhitrejša dva pa ste se uvrstila v glavni del tekmovanja - izločilne boje pa je po osmini finala prekinilo močno sneženje in veter.

Filip Flisar je pred glavnim delom nastopil v skupini s Kanadčanom Mathieuvom Leducom in Italijanom Marcom Tomasijem ter zmagal. V osmini finala devete tekme v sezoni sta ga poleg omenjenega Kanadčana čakala še njegov rojak Trent McCarthy in Šved Viktor Andersson.

Mariborčan ni začel najhitreje. Nekoliko je zamudil že na startu. Iz prvega zavoja je zapeljal kot tretji in na tej poziciji nadaljeval vse do cilja. Proti koncu je skušal izkoristiti zavetrje tekmecev, a mu je zmanjkalo metrov, da bi se prebil v četrtfinale.


Tega kasneje ni bilo, saj je bila tekma zaradi močnega vetra in sneženja po kratki prekinitvi prekinjena.

V nedeljo je v Feldbergu še ena tekma, do konca sezone pa skupaj pet.