pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Falun

Flisar: Trenutno imam vsega dovolj

Piše: Radio Krka/sta

Čas objave:
12.02.2017 13:58

Slovenski tekmovalec v smučarskem krogu Filip Flisar tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v švedskem Idre Fjallu, kjer je lani dobil eno tekmo, ni popravil sobotnega vtisa. Spet je ostal brez vrhunske uvrstitve, saj je izpadel že v osmini finala, v svoji prvi vožnji.

V skupini osmine finala je zasedel tretje mesto, zaostal je za Kanadčanom Nedom Irelandom in Italijanom Stefanom Thaneijem, prehitel pa Kanadčana Christopherja Delbosca. Tekmovanje je končal na 18. mestu.

"Včeraj sem naredil napako na startu, ki je nisem mogel popraviti. Danes sem startal bolje, vodil ves čas, v ciljni ravnini pa sem se skočil predaleč, kar je bilo usodno. Izgubil sem hitrost, tekmeca sta izkoristila zavetrje in me prehitela. Proga tukaj je bila izredno nepredvidljiva, tisto, kar smo mislili, da bo veljalo, ni. Zato so tudi rezultati mešani, na vrhu ni vseh tistih, ki smo jih pričakovali. Po takih tekmah, ki so za mano, ni nič čudnega, da imam vsega dovolj, čeprav menim, da ne smučam slabo. Tudi na slabše počutje se nimam za izgovarjati, če skočim predaleč, ne morem reči, da je krivo pomanjkanje moči," ni bil najboljše volje Mariborčan.

Nedeljsko tekmo je pri moških dobil Kanadčan Brady Leman, drugo mesto je zasedel Francoz Arnaud Bovolenta, tretje pa še en Francoz Jonas Devouassoux. Tudi pri dekletih je zmaga odšla v Kanado, v finalu je Marielle Thompson prehitevala sobotno zmagovalko Švedinjo Sandro Naeslund in Švicarko Fanny Smith.

Naslednja tekma bo čez 14 dni v ruskem Sunny Valleyu, kljub temu, da bi pred marčevskim svetovnim prvenstvom v Sierra Nevadi po bolezni potreboval kakšen vložek kondicijske vadbe, svetovni prvak ne razmišlja, da bi tekme v Rusiji izpustil. "Res je, da sem izgubil realne možnosti v svetovnem pokalu in da sem že osredotočen na svetovno prvenstvo, ampak izpuščanje tekem bi bil lahko dvorezen meč. Res je, da bi imel čas za kondicijske priprave, a bi lahko trpelo smučanje. Tekma pa je najboljši trening. Priznam pa, da se Rusije in pozneje ZDA ne veselim, še posebej, ker obstaja nevarnost, da na poti spet staknem kakšen virus. Vseeno pa mislim, da izpuščanje tekem nima pravega smisla, bom pač potrpel, večjih rezultatskih pričakovanj pa v svetovnem pokalu ne bom več imel."