zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Cape Town

FOTO: 'Krkaš' Jorgič bronast na svetovnem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.12.2016 06:44

Darko Jorgić je bil – v maniri velikih šampionov - pred odhodom na mladinsko svetovno prvenstvo previden. Vedel je, da je v dobri formi, ravno tako je vedel, da je veliko odvisno od žreba.

Svetovno mladinsko prvenstvo je zanj zaključeno. Na prvenstvu je bil med posamezniki četrti nosilec, dobro mu je kazalo, uvrstil se je v osmino finala, kjer pa ga je zaustavil odlični Kitajec Yang Sho. Tako se je 'Krkaš' med posamezniki uvrstil med šestnajst najboljših mladincev na svetu (9. do 16. mesto), kar je seveda zelo lep uspeh, na katerega so v novomeškem namiznoteniškem klubu dolgo čakati.

Vendar je uspeh med posamezniki kronal z uvrstitvijo v polfinale v mešanih parih s Srbkinjo Lupuleskujevo. Žal sta bila Japonca Matsuyama in Hayata boljša s(4:2), Slovenec in Srbkinja pa sta navzlic temu dosegla zgodovinski uspeh, tretje mesto!


Na dosežke Darka Jorgića so vsi, ki so kakorkoli vpeti v slovenski namizni tenis, ponosni, še zlasti v NTK Krka Novo mesto. Z dobrimi igrami v Cape Townu je mladi šampion dokazal, da bo uspešen tudi v članski konkurenci, v katero vstopa z zelo lepo popotnico: bronasto medaljo s svetovnega prvenstva.