sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Šport Krško

Foto: 500 plesalcev zaključilo leto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.12.2016 09:58

Plesalci plesnega kluba Lukec so s tremi novoletnimi zaključnimi produkcijami zaključili še eno uspešno leto. Plesalci Lukca so tudi v iztekajočem se letu osvojili dve finalni uvrstitvi na svetovnih prvenstvih v stepu in street showu ter pobrali lep kup zmag na domačih in tujih plesnih festivalih. Kot že tradicionalno so uspešno plesno leto zaključili na treh novoletnih produkcijah, kjer je letos zaplesalo preko 500 plesalcev iz Posavja.

Novoletna predstava je letos nosila naslov "Plesna ulica" - prva je bila v ponedeljek v Domu kulture v Brežicah, kjer je nastopilo okoli 110 plesalcev iz brežiškega oddelka kluba ter VVZ in OŠ Velika Dolina, Bizeljsko ter Bistrica ob Sotli.

V sredo so se predstavili plesalci iz občine Sevnica in sicer v Športnem domu, kjer je nastopilo 130 plesalcev iz VVZ Krmelj, Sevnica in Blanca ter plesalci iz OŠ Krmelj, Boštanj in Sevnica. Že drugo leto v Sevnici v Studiu Vitaja živi tudi sevniški oddelek kluba in v predstavi so sodelovali tudi plesalci iz plesnega vrtca ter otroška in mladinska hip hop skupina. Obe predstavi so s svojimi nastopi popestrili mladinski in članski tekmovalci iz Krškega

Osrednja in največja predstava v Krškem

Športna dvorana Srednje šole Krško je v četrtek pokala po šivih. Publiko je s svojimi nastopi razvajalo kar 270 nastopajočih. Na "Plesni ulici" so zaplesali vsi člani kluba, ki trenirajo v Krškem, od najmlajših iz plesnega vrtca do rekreativnih plesalcev ter seveda vseh vrhunskih tekmovalcev. Za odigrane vmesne vložke sta poskrbela Svit Sevšek in Mauro Rimc v scenariju Jane Ferlin. Ob koncu se je športni direktor kluba Dušan Vodlan najprej zahvalil vsem mentorjem, ki so pridno srbeli za napredek mladih plesalcev in to so: Romana Korber (otroške skupine), Jerneja Kmetec (otroške skupine), Vanesa Krenker (hip hop in jazz), Luka Vodlan (hip hop in standardni in latinsko ameriški plesi), Elin Mateja Matjašič (orientalski plesi), Miha Poznič (hip hop) in Sebastijan Vodlan (step). Sledila je podelitev priznanj za 5-letno aktivno delovanje v društvu, ki so ga letos prijeli prejeli: Nina Pacek, Hana Starc, Sanja Urbanč, Klara Pirc Makše, Ana Baznik, Karin Hampovčan, Lana Likar Puntar, Tomy Gaberšček Škoda, Maja Koretič Urbanč, Dana de Costa, Maša Tekavčič, Tomše Neja in Patricija Štrbuncl Jalovec.
Klub vsako leto podeli tudi plakete za tekmovalne dosežke in v letošnjem letu so BRONASTO PLAKETO za izjemne tekmovalne dosežke v letu 2016 prejeli: Alja Kolman, Katja Pirc, Mark Gerjevič, Jasna Preskar, Dea Micić in Nastja Colarič za osvojitev 5. mesta na svetovnem prvenstvu street dancu v Olbii na Sardiniji ter Luka Vodlan in Brina Lukež za osvojeno 4. mesto na svetovnem prvenstvu v stepu v Riesi v Nemčiji.

S tem se je zaključilo še eno uspešno leto. Plesalci si zaslužijo kratek premor po novem letu pa novim zmagam naproti in sicer v novih prostorih. Plesni klub Lukec z novim letom izvajanje svoje dejavnosti seli v poslovno stavbo Kubus, kjer bodo imeli plesalci nove, večje in predvsem za delo optimalnejše plesne dvorane.