IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Šport Brežice

FOTO: Uspešen nastop Nastje Galič na svetovnem pokalu

Piše: Karate klub Brežice

Čas objave:
03.03.2019 19:49

V času od 1. do 3. marca 2019, je v avstrijskem Salzburgu potekal doslej najmočnejši mednarodni karate turnir v članski konkurenci. Nastopilo je kar 2057 tekmovalcev iz 99-ih držav, kar se doslej še ni pripetilo. Turnirji Karate1 Serias A namreč štejejo kot kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Tokyu, kjer bo prvič na sporedu tudi karate.

IMG_1408.jpg
Nastja Galič
Foto: Karate klub Brežice

Dobro dostopen Salzburg so torej okupirali najboljši svetovni karateisti zadnjih let, ki blestijo tako na evropskih kot tudi svetovnih prvenstvih, saj je nastop na OI za vse izjemna priložnost. Karate reprezentanco Slovenije je zastopala tudi Nastja Galič iz karate kluba Brežice in ponovno dosegla odmevno uvrstitev v tako množični konkurenci.

Nastja je nastopila v konkurenci kate ženske, kjer je imela kar 230 konkurentk iz 57-ih držav. Tekmovalke so zaradi ogromnega števila razdelili v 16 skupin, za napredovanje v naslednji krog pa so se morale uvrstiti med prve štiri v skupini.

SANDRA SI 4.jpg
Svetovni pokal v Salzburgu
Foto: Karate klub Brežice

Tekmovanje v katah se po novem pravilniku, ki se bo kmalu uveljavil tudi v Sloveniji, ocenjuje z ocenami, kjer osem sodnikov vsaki tekmovalki poda po dve oceni, eno za atletsko izvedbo in drugo za tehnično vrednost. Dve najnižji in dve najvišji oceni se črtata, končno oceno pa sestavlja 70 % ocene tehnične vrednosti in 30 % ocene atletske izvedbe. Nastja je že v prvem krogu dosegla najvišjo oceno med slovenskimi kataši in sicer 23,66 ter se tako direktno uvrstila v drugi krog, kamor je uspelo le dobri četrtini prijavljenih. V drugem krogu je izvajala kato Suparimpei in z oceno 23,43 za las zgrešila napredovanje, saj je bila le ta zelo blizu oceni tekmovalke, ki ja dosegla četrto mesto ter napredovala v naslednji krog.

DSC00293.jpg
Nastja Galič (desno)
Foto: Karate klub Brežice

Nastja je nastopa izvedla suvereno, natančno, eksplozivno in z zelo veliko pristnega karate duha, ki ga je pridobila prav na Okinawi, zibelki karateja. Visoke ocene in prepričljive izvedbe pa so le še dodaten dokaz, da je Nastja lahko v še tako prestižnem tekmovalnem okolju konkurenčna ter zmožna vidnejših uvrstitev.

DSC00292.jpg
Nastja Galič
Foto: Karate klub Brežice