sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Šport Podsmreka

FOTO: Adria Mobil zmagala na prvi in zadnji dirki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.10.2016 13:21

Z dirko za 16. veliko nagrado Avtomojster v Podsmreki pri Ljubljani se je končala kolesarska sezona 2016. Za kolesarje Adrie Mobil se je sezona 2016 začela in končala z zmago. Jure Golčer je slavil prvo dirko v sezoni konec februarja na VN Izole, Gašper Katrašnik pa je zmagal na včerajšnji, zadnji dirki v Podsmreki.

Dirko za VN Avtomojster v Podsmreki je dobil Gašper Katrašnik član KK Adria Mobil. Ta je pobegnil skupaj z desetimi kolesarji v kateri je bil še klubski kolega Jon Božič v šestem od desetih krogov. Ubežniki so dobro sodelovali, zadaj pa je glavnino nadzorovala Adria Mobil. Prednost je iz kroga v krog večala in kmalu je postalo jasno, da bo zmagovalec nekdo iz ubežne enajsterice. Na koncu je zmagal Gašper Katrašnik in obranil Adriino lansko zmago ki jo je dosegel Marko Kump. V sprintu je bil boljši od dveh članov mladinske reprezentance Žige Jermana iz Radenske in Žige Horvata iz Tropovcev.

Gašper Katrašnik: »Na dirki pa lahko rečem da smo v vsakem trenutku dirko imeli pod kontrolo. Ko se je izoblikovala ubežna skupina sva se z Jonom Božičem dogovorila, da on v zadnjem krogu pokriva napade tekmecev, jaz pa poskušam s sprintom. Na koncu mi je Jon tudi iz zadnjega ovinka pripravil teren za sprint, in mi je uspelo zmagati. Predvsem se moram zahvaliti ekipi za pomoč, brez katere mi ne bi uspelo zmagati«.


Dirka za VN Avtomojster je bil zadnja dirka, ki je štela za točkovanje »ZLATO KOLO« Nagrado za najboljšega mlajšega člana je dobil David Per Adria Mobil, ki naj bi v prihodnje kolesaril za novo ekipo svetovne serije Bahrain-Merido.