pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Praga

FOTO: Adriini člani solidni na generalki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.09.2016 11:56

S sprintom manjše skupine se je na Češkem končala druga dirka East Bohemia Tour. Drugič zapored je zmagal Idrijčan Jan Tratnik, član avstrijske ekipe Amplatz BMC, ki se po letošnji sezoni seli med poklicne kolesarje v Poljsko v ekipo CCC. Najboljši Adriin kolesar v zadnji etapi je bil Radoslav Rogina na sedmem mestu. Skupno je bil najboljši Jure Golčer štirinajsti.

178 km dolgo etapo je zaznamoval dvoboj češke ekipe Klein Constantia in avstrijske Amplatz BMC. Slednji so kot iz učbenika ugnali Čehe in vse ostale. Dirka se je pričela odvijati na vzponu na 990 m visoki Šelich, ko se je v ospredju formirala skupina 28-ih kolesarjev, med katerimi sta bila tudi Radoslav Rogina in Jure Golčer oba Adria Mobil. Spredaj so diktirali tempo Avstrijci, zadaj so jih lovili Čehi. Dvoboj je trajal do zaključnih krogov v mestu Opočno, ko so Čehi omagali in odstopili. Med vodilnimi kolesarji se je vnel boj za etapno in skupno zmago, ki jo je dobil Jan Tratnik. Radoslav Rogina je bil v etapi soliden sedmi in Jure Golčer skupno štirinajsti.

KK Adria Mobil je na dirki nastopila zgolj kot priprave na evropsko prvenstvo, ki se pričenja v torek v francoskem Plumelecu. Po dirki ni bil najbolj zadovoljen trener Boštjan Mervar in dejal: »Res je, da smo dirko vozili v sklopu priprav na EP, vendar sem kljub temu pričakoval boljše rezultate. Prvi dan smo se všteli, ki smo računali, da bo zaključek težji in smo se prehitro postavili na čelo. Drugi dan sem v ubežni skupini pričakoval še kakšnega našega kolesarja. Dirka je bila kratka in vsaka napaka se krepko maščuje in ni možnosti za popravni izpit«.