pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Krško

FOTO: Aktivne počitnice za Lukčeve plesalce

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.11.2015 10:37

Člani Plesnega kluba Lukec so letošnje jesenske počitnice preživeli precej aktivno. Od 23. do 25. oktobra je v italijanskem Riminiju potekalo svetovno prvenstvo v hip hopu.

Tekmovanja so se udeležili tudi trije člani PK Lukec. Mark Gerjevič je v kategoriji hip hop solo člani med 86 tekmovalci osvojil 50. mesto. Skupaj z Markom so v kategoriji hip hop formacij v članski kategoriji v formaciji Force zaplesale še Patricija Štrbuncl Jalovec in Katja Vogrin. V konkurenci 33 formacij so si priplesali 21. mesto.

V soboto, 24. oktobra, je v Ljubljani potekal kvalifikacijski turnir Slovenska plesna liga v standardnih in latinsko ameriških plesih, ki sta se ga udeležila Alex Prijatelj in Maruša Vidmar. V kategoriji pionirjev C sta v standardnih plesih osvojila 3. v latinstinko ameriških plesih pa 5. mesto.

Od 24. do 28. oktobra so se step plesalci udeležili rednih priprav za svetovno prvenstvo, ki jih čaka čez mesec dni. Priprave so tokrat potekale v prijetnem objemu narave v Krajnski Gori. Plesalci so vsako jutro najprej poskrbeli za kondicijske treninge nato pa čez dan za tehnične treninge in preplesavanje plesnih točk. Letos se bo na svetovnem prvenstvu v stepu predstavilo 9 članov kluba in sicer: Alen Halilović, Tomy Gaberšček Škoda, Erazem Brinovec, Lena Škoda, Sara Jurkas Omerzo, Dana de Costa, Brina Lukež ter Sebastijan in Luka Vodlan. Na prvenstvu bodo tekmovali z devetimi različnimi točkami, ki so vse delo koreografa in trenerja Sebastijan Vodlana. Plesalci so priprave zaključili z izletom v prečudoviti del Slovenije v dolino Tamar.

V soboto, 31. oktobra, je v Ljubljani potekal še en kvalifikacijski turnir Slovenska plesna liga v standardnih in latinsko ameriških plesih, ki pa sta se ga udeležila dva para PK Lukec. V kategoriji pionirjev C sta tekmovala Alex Prijatelj in Maruša Vidmar, ki sta v standardnih plesih osvojila 1. mesto v latinsko ameriških plesih 2. mesto. V kategoriji mladincev A pa sta tekmovala Gašper Vidmar in Gaja Koprivec, ki sta priplesala na 3. mesto v standardnih in latinsko ameriških plesih.