pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Teheran

FOTO: Boženk in Pokeršnik na rekordnih 2650 metrih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.02.2017 10:09

Slovenska prvaka v odbojki na mivki Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik bosta danes in jutri v Iranu nastopala na močnem mednarodnem turnirju v odbojki na snegu. V smučarskem središču Dizin se bosta naša predstavnika pomerila z dvojicami iz Avstrije, Češke, Rusije, Italije, Nemčije, Poljske in Irana.

Odbojkarska igrišča na gorovju Alborz v bližini Teherana ležijo na višini 2650 metrov, kar je najvišje, odkar se je leta 2008 na uradnih turnirjih začela igrati odbojka na snegu. In prav nadmorska višina je morda še največja težava, s katero se v Iranu soočajo odbojkarji. »Igrišča so zelo lepo urejena, snežna podlaga je dobra in tudi samo vzdušje je odlično. Včeraj sva opravila uspešen trening in lahko rečem, da sva se, kljub neprespani noči zaradi potovanja, na igrišču dobro znašla. Se pa pozna, da igrišča ležijo zares visoko, zrak je redkejši in posledično je igrati veliko bolj utrujajoče,« je pred začetkom turnirja dejal Danijel Pokeršnik.

V Dizinu se bosta Boženk in Pokeršnik pomerila z Avstrijcema Danielom  Hupferjem in Petrom  Eglseerjem, v skupinskem delu tekmovanja pa ju nato čakata še obračuna s Poljakoma Michalom Matyjo in Piotrom Janiakom ter Irancema Javadom Firozpourjem in Mahyarjem Hosinijem. »Organizatorji so poskrbeli za močno konkurenco, večina ekip prihaja iz evropskih držav, v katerih je odbojka na snegu dobro razvita, vse dvojice, ki so tukaj v Dizinu pa imajo tudi dobre rezultate s turnirjev v odbojki na mivki.

Za prva favorita po mojem mnenju veljata prav Avstrijca, s katerima se bova s Tadejem pomerila danes, zelo dobra sta Čeha Robert in David Kufa, neznanka so le iranske ekipe. A ker vemo, kako dobri so Iranci v odbojki, se zna zgoditi, da se kakšna od njih prebije v sam vrh,« je še dodal Pokeršnik.

Turnir v Dizinu bo prvi uradni turnir v odbojki na snegu v Aziji, ki bo potekal pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze FIVB. Karavana najboljših evropskih odbojkarjev in odbojkaric na snegu se bo v okviru CEV Snow Volleyball European Tour ustavila tudi v Kranjski Gori, turnir bo na sporedu 18. in 19. marca.