franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Ljubljana

FOTO: Brazilci premočni za slovenske odbojkarje

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
10.09.2015 05:07

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izgubila prvo pripravljalno tekmo za evropsko prvenstvo. Na spektaklu, ki si ga je v dvorani Stožice ogledalo 5000 gledalcev, jih je s 3:1 (-24, 19, 20, 17) premagala svetovna velesila Brazilija.

(Foto: OZS/Branko Maček)

Trikratni svetovni in dvakratni olimpijski prvaki so bili boljši tekmec, a Slovencev niso nadigrali, kot so zaradi ugleda reprezentanc nekateri pričakovali. Prvi niz je šel celo v roke precej nižjih Slovencev, ki so tekmo začeli v standardni postavi, z igralci, ki so nosili največje breme pri skupni zmagi v evropski ligi. V ekipo se je tudi vrnil Danijel Koncilja, Dolenjec ima tudi veliko zaslug, da je njegova ekipa dobila prvi niz. Po zaostanku 17:20 mu je uspelo nekaj odličnih servisov, ko pa ga je posnemal Mitja Gasparini, se je rezultat obrnil v slovensko korist. Niz je z asom končal Dejan Vinčić.

V prvem nizu sta obe ekipi storili kar precej nenavadnih napak, kar pa za pripravljalno obdobje ni nič čudnega in zaskrbljujočega. Toda v nadaljevanju so Brazilci število napak zmanjšali, Slovenci pa še povečali, predvsem je škripalo v napadu. Posledica tega je bila, da so niz gosti gladko dobili.


Kazalo je, da bodo gladko dobili tudi tretjega, a Slovenci so se zbrali, po začetnem zaostanku povedli z 11:10, izenačeno je bilo še na 16. točki, nato pa gostujoči zvezdniki uveljavili kakovostno premoč in prišli do vodstva z 2:1. V četrtem je v slovenski vrsti na mestu organizatorja igre Vinčića zamenjal Gregor Ropret (poleg njega je od igralcev s klopi priložnost za igro dobil le še Alen Šket), a to ni pomagalo, da bi gostitelji lahko zaustavili nalet tekmecev, ki so prišli do pričakovane zmage.

"Zelo sem vesel, da se je tako velika dvorana, kot je ta, po dolgem času dokaj napolnila in da smo na spektaklu pokazali, da lahko igramo z eno najboljših ekip na svetu. Med tekmo nam je malo zmanjkovalo moči, tekmec pa je bil v odlični formi, tako telesni kot psihološki, Brazilcem se je poznalo, da so k nam prišli po osmih težkih prijateljskih tekmah. A so morali proti nam pokazati vse, kar znajo, še posebno po izgubljenem prvem nizu. Naš ritem je trenutno povsem različen od brazilskega, mi smo šele včeraj imeli trening šest na šest, zato je normalno, da smo naredili kar nekaj napak, da nismo uspešno reševali položaje, ki sicer jih. Predvsem v napadu po idealnem sprejemu. A smo na pravi in normalni poti za evropsko prvenstvo," je po tekmi dejal kapetan Slovenije Tine Urnaut, ki težko primerja najboljše reprezentance in ne more odgovoriti na vprašanje, če je igral proti najboljši reprezentanci doslej.

"Igrali smo proti svetovnim prvakom Poljakom, igrali smo proti Srbiji, zdaj smo se pomerili še z Brazilci. Razlike med njimi so majhne, a bi dal prednost vseeno Brazilcem, ki so najbolj izkušeni, imajo kopico kolajn iz največjih tekmovanj. Imajo pa Brazilci vsaj 30 enakovrednih igralcev, samo vprašanje je, kdo je med njimi v najboljši formi. Čeprav danes nekaj zvezdnikov ni stopilo na igrišče, pa sem prepričan, da so igrali najboljši," je svoje mnenje izrazil kapetan.