nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Šport Ljubljana

Foto: Brežiške karateistke do odličij

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.11.2016 05:59

Teden dni pred mladinskim državnim prvenstvom Slovenije je v Ljubljani potekal močan mednarodni turnir v karateju. Nastopilo je 616 tekmovalcev iz 82 klubov iz 11-ih držav. Karate klub Brežice je tokrat zastopala 7-članska ekipa, ki je domov prinesla štiri odličja in veliko visokih uvrstitev.

Najuspešnejša je bila katašica Nastja Galič, ki je osvojila bron v članski konkurenci in srebro v U21, Ela Petan je osvojila bron v kategoriji kate deklice, Ana Sever pa prav tako bron v kategoriji borbe deklice nad 40 kg. Tekmovalce sta vodila Metka Galič in Darko Cicvarić.

Ognjeni krst na velikih tekmah je tokrat doživela Maja Lazanski, ki je v svojem prvem velikem nastopu pokazala dosti znanja in poguma, pa tudi potrebne suverenosti. Maja je tekmovala v kategoriji malčic in je svojo kato izvedla zelo lepo, čeprav ji do boja za medalje manjka še nekaj izkušenj in dodatnih treningov.


Ela Petan je tekmovala v katah v kategoriji deklic do 11 let in s štirimi izjemnimi tehnično izpiljenimi nastopi, polnimi eksplozivnosti, le za las izgubila samo polfinalni boj z 2 : 3. V repasažu je suvereno zmagala in zasluženo stopila na stopničke. Od nje pa lahko pričakujemo tudi najvišja mesta, saj je svoj izjemen talent in borbenost pokazala tudi v borbah deklic do 40 kg. Po treh izjemnih zmagah je sicer za točko izgubila polfinale, čeprav je v zraku ostal sodniško spregledan Elin uramawashi (udarec z nogo v glavo), ki bi jo popeljal v finale. Ela se je potolažila z zavedanjem lastnega napredka in moči. Na koncu je v borbah osvojila peto mesto, kar pa bo že kmalu poskusila izboljšati.