Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Brežice

FOTO: Brežiški strelci zdrsnili na drugo mesto

Piše: E.S.

Čas objave:
19.02.2019 10:03

Zaradi nepredvidene odsotnosti nekaterih ključnih članov »posadke« so brežiški strelci na predzadnjem turnirju ligaškega tekmovanja za Pokal Slovenije pretekli konec tedna v Ljubljani nepričakovano zdrsnili s prvega mesta na drugo. Za vodilnimi strelci iz Rečice pri Laškem zaostajajo eno točko, ki jo bodo skušali nadoknaditi na zadnjem turnirju prihodnji mesec v Črenšovcih.

IMG_1769.jpg
Sara Ščuri (v sredini) in Pia Srpčič (levo)
Foto: E.S.

Kljub vsem težavam so vendarle dosegli nekaj zelo dobrih dosežkov. Ekipa kadetinj je na petem turnirju dosegla še peto zaporedno zmago in je v svoji konkurenci v Sloveniji nepremagljiva že četrto leto. Nastopile so v postavi Sara Ščuri, ki je zmagala tudi med posameznicami, Pia Srpčič (2. mesto), Nasiha Žilić (4. mesto) in Lara Zorko (6. mesto).

IMG_1790.jpg
Tretja je bila Urška Gmajnič (Brežice)
Foto: E.S.

Zelo oslabljena ekipa mladincev v postavi Anže in Urška Gmajnič ter puškar Tim Rus, ki je po sili razmer tokrat prvič tekmoval s pištolo, je zaradi podobnih težav Ptujčanov nenadejano zadržala 2. mesto. Anže je med posamezniki zmagal že tretjič zapored in mu vse kaže na ubranitev lanskoletne posamične zmage v tem tekmovanju, medtem ko je bila njegova sestra zelo dobra tretja. Drugo mesto je osvojila Novomeščanka Ula Zelnik Gregorčič.

IMG_1795.jpg
Brežiški mladinci so osvojili 2. mesto
Foto: E.S.
V članski ekipi v 1.A državni ligi je od standardne postave Brežic od članov nastopil samo Matej Krajnčič, kar je tudi glavni razlog za zdrs s prvega na drugo mesto v skupnem seštevku pokalnega tekmovanja. V 1.B ligi je krog pred koncem že znano, da bodo novomeški Gorjanci jeseni prvič v zgodovini nastopali v 1.A državni ligi v streljanju z zračno pištolo. Nastopili so v standardni postavi Klara Smolič (posamično 2. mesto), Mirko Bele in Srečko Hudoklin, medtem ko je še en njihov član, Denis Barbo, sicer znan kot kitarist glasbene skupine Novi spomini, letos osvojil naslov prvaka 2. državne lige jugovzhod. 

IMG_1787.jpg
Anže Gmajnič si je že zagotovil skupno zmago
Foto: E.S.