stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Novo mesto

FOTO: Četrta zaporedna zmaga Trotov

Piše: Žoltasti Troti

Čas objave:
01.11.2019 13:04

V četrtem kolu 2. SKL so na Livadi, v obračunu med domačimi Troti in Ljubljano, slavili domači Žoltasti Troti. Novomeščani so tekmo dobili s 74:61 in ostajajo ena izmed treh ekip (poleg Mesarije Prunk in Triglava), ki v tej sezoni še ne poznajo poraza.

kk-troti, žoltasti-troti
Troti za četrto zaporedno zmago ugnali Ljubljano
Foto: KK Troti/Jaka Lenart

Strelci za Trote: Prus 12, Savić 11 (11 skokov), Mežan 10 (6 skokov), Mervar 9, Verbič 8, Gorenc 7, Vidrih 6 (9 skokov), Šteblaj 6, Krivec 5 (8 asistenc), Lopatič. 

Troti so četrto tekmo sezone odigrali brez Črta Ristića, v kader je bil prvič uvrščen še en domači up Timon Krašovec, ki pa tokrat še ni stopil na parket. Srečanje se je začelo z 20-minutno zakasnitvijo, saj so imeli goste težave na poti v dolenjsko prestolnico.

kk-troti, žoltasti-troti
Troti za četrto zaporedno zmago ugnali Ljubljano
Foto: KK Troti/Jaka Lenart

Po uvodnem vodstvu Ljubljane so Troti hitro prevzeli pobudo in povedli z dvomestno prednostjo. V drugi četrtini so domači ritem še stopnjevali, do najvišje prednosti 21 točk pa prišli na začetku tretjega dela tekme.

Gostje so v zadnjih desetih minutah lovili priključek, se približali na osem točk zaostanka, bližje pa jim Troti niso dovolili. Rumeni so tekmo mirno pripeljali do konca in zasluženo vpisali novi dve točki.

Jure Prus je bil z 12 točkami prvi strelec domačih, prvi dvojni dvojček v dresu Trotov pa je uspel Roku Saviću. Slednji je dosegel 11 točk in zbral ravno toliko skokov. Rok Vidrih je ujel devet odbitih žog, medtem ko je kapetan Bojan Krivec v zgolj 12 minutah na svoj račun vpisal osem asistenc.

kk-troti, žoltasti-troti
Troti za četrto zaporedno zmago ugnali Ljubljano
Foto: KK Troti/Jaka Lenart

Troti bodo v soboto prvič gostovali v hramu slovenske košarke Hali Tivoli, kjer jih pričakuje moštvo Ilirije. Obračun med Dolenjci in ekipo, ki je zadnji dve sezoni nastopali med slovensko košarkarsko elito, bo na sporedu ob 19. uri.