zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Novo mesto

FOTO: David Per do zmage kariere

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.04.2016 19:58

21-letni David Per iz Kronovega pri Novem mestu je postal zmagovalec ene najprestižnejših dirk na svetu do 23 let, Ronde van Vlaanderen, in postal drugi slovenski zmagovalec po letu 2010, ko je zmagal Marko Kump.

Foto: Mario Stiehl

Zmaga v Belgiji je njegov daleč največji uspeh v karieri. David Per je na dirki, ki šteje za svetovni pokal, nastopal za Slovensko reprezentanco.

Zmaga po Flandriji je njegov največji uspeh in letošnji največji uspeh Adrie Mobil. Na njej je nastopila večina najboljših kolesarjev do 23 let. David Per je že včeraj izjavil, da mu ta dirka veliko pomeni in si jo je izbral kot glavni cilj prvega dela sezone. Danes je bil v zaključnem sprintu sedmerice nepremagljiv. Po dirki je bil kratek: »Zelo sem vesel zmage. To dirko sem imel v glavi že vse od začetka sezone, zmeraj mi je bila nekaj posebnega. Sem tudi takšen tip kolesarja, ki mu take dirke ustrezajo Napadel sem zadnjih 30km na vrhu zadnjega klanca v krogu. V ospredju nas je ostalo sedem in uspelo nam je zadržati minimalno prednost do cilja. Končno se mi je izšel tudi sprint in uspel sem doseči najlepšo zmago v karieri.«


Ostali kolesarji Adrie Mobil v Franciji

Ostali del Adriine ekipe trenutno nastopa v Franciji na dirki druge kategorije Circuit des Ardennes. Danes so bili najboljši Belgijci, ki so dosegli kar četverno zmago, vendar vsak kolesar za svoj klub. Kljub zahtevni etapi je v cilj prišla razmeroma velika skupina 43 kolesarjev, ki ostajajo v igri za končno zmago. Danes je bil zelo aktiven Kristjan Fajt, ki ga je sekunda bonifikacije pripeljala na skupno sedmo mesto. Jure Golčer: »Kristjan Fajt je danes bežal ves dan, ima majico za najbolj aktivnega kolesarja. Na zadnji klanec nas je ostalo šest, ampak so nas potem polovili in je bil sprint okoli 40 kolesarjev.« Jutri sta na sporedu dve etapi dirki in pozno popoldne bomo dobili 42. zmagovalca.

Pogovor z Davidom Perom dan po najpomembnejši zmagi v njegovi dozdajšnji karieri