stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport San Giovanni, Marignanu

FOTO: Gaj v samem vrhu med jahači

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.05.2013 09:29

Mladi slovenski jahač Gaj Riossa iz Ribnice je spet poskrbel za vrhunske uvrstitve na mednarodnih turnirjih v preskakovanju zaprek v Italiji.

Na drugem v seriji dveh mednarodnih turnirjev kategorije CSI1*, CSI3* je Gaj Riossa minuli konec tedna tekmoval v t.i. ''Strong Tour'' kategoriji, kjer je bil s 14 leti daleč najmlajši tekmovalec med sicer povečini profesionalnimi jahači. Pod postavitve parkurjev se je podpisal Uliano Vezzani, ki je letos v Goteborgu postavljal finale svetovnega pokala, kar se je odražalo tudi v tehnično zahtevnih postavitvah na tokratnem turnirju.

Gaj Riossa se je v četrtek z brezhibnim jahanjem na konju Unaniem na 1.30 m visokih ovirah skupaj s petimi drugimi tekmovalci uvrstil v ožje tekmovanje oz. baraž. V tekmovanju na čas je potem le dvema jahačema, Gaju Riossi in švicarju Reverdinu, uspelo parkur zaključiti brez napak: ker je bil Gaj hitrejši, je zasluženo slavil.

Za slovensko himno na prizorišču je Gaj ponovno poskrbel v soboto, ko je prvič v mednarodni konkurenci nastopal na višini ovir 1.35 m. Tudi tokrat se je v baraž prebilo 6 tekmovalcev, Gaj pa je zopet brez napake in s prednostjo dveh sekund slavil pred italijanom Massimom Grossatom.


Dobre nastope je Gaj nadaljeval tudi v konkurenci mladih konj, kjer je s šestletno kobilo Cedieno vse parkurje preskakal brez ene same podrte zapreke in dvema zmagama iz prejšnjega tedna dodal še 6 in 8 mesto med profesionalnimi jahači.