franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Reka

FOTO: Hana in Nastja do 5. mesta na Croatia Open 2015

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.10.2015 05:07

Ta vikend je na Reki potekal močan turnir 15. Karate Croatia Open 2015.

Foto: Kaja Galič


Udeležilo se ga je 1582 tekmovalcev iz 170–tih klubov in 16-tih držav, med njimi tudi trije člani iz Karate kluba Brežice, in sicer Žiga Suša v borbah ter reprezentantki Hana Suša in Nastja Galič v katah.

Najprej je nastopila Hana Suša v kategoriji kate mlajše kadetinje. V konkurenci 25-tih tekmovalk iz šestih držav je delovala zelo suvereno in kot najboljša izmed Slovenk gladko zmagala prva tri kola. V četrtem kolu je izgubila proti kasnejši finalistki Makedonki Vladanki Avramovi, v repasažu za bronasto kolajno pa je prav tako kot nasprotnica Matilde Galassi iz Italije nastopila z novo kato Chatanyara Kushanko, ki pa je tokrat kljub dobri izvedbi zaradi premalo izkušenj še ni popeljala do medalje. Hana si je tako priborila odlično peto mesto in vse čestitke za izjemne nastope.

Za njo je nastopila naša najboljša katašica Nastja Galič, ki ji je bil to eden od pripravljalnih turnirjev za letošnje svetovno prvenstvo, ki bo novembra v Jakarti. Nastja je kot edina Slovenka nastopila v kategoriji članic in mlajših članic do 21 let. Med članicami je bila konkurenca zelo izenačen, saj so se v prvem krogu vsi dvoboji zaključili z rezultatom 2 : 3. Nastja je tako skupaj z nekaterimi velikimi zvezdami svetovnega karateja (D Onofrio, Kiuk, Bouchet) za las izpadla že v prvem kolu, vendar je to ni potrlo in se je takoj pričela pripravljati za nastop v svoji pravi kategoriji mlajših članic do 21 let, kjer je nastopilo 15 izjemnih tekmovalk iz 8 držav. Nastja je že v drugem kolu za nasprotnico dobila vodečo na svetovni WKF lestvici med mlajšimi članicami izjemno Italijanko Terryano D Onofrio, proti kateri je kljub zelo dobri izvedbi svoje najmočnejše kate Suparimpei dvoboj izgubila in se v boj za bronasto medaljo podala v repasažu. V prvem repasažnem dvoboju je zmagala proti reprezentantki Srbije Vanji Saveski, v drugem pa tesno izgubila proti reprezentantki Slovaške Denisi Peško in tako osvojila odlično peto mesto. Z njenimi nastopi je bil zadovoljen tudi slovenski selektor Bor Dereani.

Popoldne so prišli na vrsto najmlajši borci, med katerimi je v kategoriji dečkov do 12 let – 38 kg nastopil naš najboljši mladi borec Žiga Suša. Za nasprotnika je že v prvem kolu dobil Ivana Terihaja, znanega borca iz sosednjega Samobora, s katerim sta se že poznala, saj naši borci dostikrat trenirajo tudi v Samoboru. Žiga se je boril zelo srčno in uporabil različne tehnike in kombinacije, vendar je bil tokrat Terihaj močnejši in je Žigo premagal. Kljub vsemu je Žiga s prikazanim napredkom borbenih tehnik zadovoljil spremljevalno brežiško trenerko Metko Galič in od njega lahko v prihodnosti pričakujemo še veliko uspehov tudi na tako velikih turnirjih kot je bil ta.

Za KK Brežice: Metka Galič