stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Bihač

FOTO: Kajakašem 8. mesto v Bihaču

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.05.2013 10:30

Čateški kajakaši so se minuli konec tedna udeležili 1. Mednarodnega odprtega prvenstva v raftingu na reki Uni, ki ga je organziral Nacionalni park Una.

Tekma v raftu je bila v soboto v krasnem sončnem vremenu na enem od najbolj atraktivnih delov reke Une. Štart je bil pod zelo znanim in enem največjih slapov, ki s svojimi 18 metri  višine in velike količine vode resnično prekrasen. Štirinajst ekip iz BIH, Hrvaške in Slovenije je tekmovalo na 6,5 km dolgi progi z zelo veliko atraktivnih prehodov in valov.

Ekipa Kajak kanu kluba je bila najmlajša ekipa, saj so v šest članski ekipi tekmovali tudi trije mlajši tekmovalci. Vsi so bili nad progo resnično navdušeni. Kljub temu, da raft ni disciplina, ki bi jo čateški kajakaši trenirali so bili z osvojenim osmim mesto zelo zadovoljni. Zmagala je ekipa Kula iz Zagreba.

Na tem delu so po tekmi rafta tekmovali tudi člani v spustu. Matjaž Avšič je v tej kategoriji osvojil odlično tretje mesto. V nedeljo pa so priložnost dobili mlajši tekmovalci, ki so se pomerili v spustu in sprintu. Organizator je izbral malo manj zahtevno progo. V sprintu je Vid Oštrbenk osvojil bronasto medaljo. Benjamin Golob je bil četrti in Maj Oštrbenk šesti. V spustu pa je slavil Vid Oštrbenk, drugi je bil Benjamin Golob.


Tekmovalce sedaj čakajo trije tedni priprav.  Kajak kanu klub Čatež 8. junija organizator tekme za Slovenski pokal. Tekma v slalomu bo na slalom progi pri Športno rekreativnemu centru Grič. Pričetek atraktivnih voženj se začne ob 11. uri.

Vse mlade, ki bi želeli preizkusit ta šport pa vabijo na šolo kajaka, ki se začne 27. maja v ŠRC Grič. Prijave in več informacij pa lahko dobite na števiki 040 757 756.