stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

FOTO: Kar štiri odličja za Bushidovce

Piše: M.J.

Čas objave:
18.12.2017 06:21

Novomeški judoisti so na Pokalu Jesenic v judu osvojili tri zlate in eno srebrno medaljo, Vanessa Gole pa je zmagala na Novoletnem turnirju v Celju.

Potem ko je Bushidovka Vanessa Gole pred tremi tedni v Ljubljani premagala vso konkurenco, je podobno nadaljevala tudi na Novoletnem turnirju v Celju. Na tekmovanju, ki šteje za Slovenski pokal je ponovno pokorila vso konkurenco. Premagala je Mariborčanko Nežo Mišček, nato Ajdo Gašper iz Slovenj Gradca in v finalu še Nelo Gerič iz Lendave. Vanessa se je tako na najlepši možen način poslovila od starostne kategorije mlajših deklic. Naslednje leto bo namreč nastopala v višji starostni kategoriji.

Na Jesenicah je medtem v soboto potekal tradicionalni judo turnir za najmlajše. Na tekmovanju za starostne kategorije U6, U8 in U10 so nastopili judoisti iz Avstrije, Italije in Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo tudi 7 mladih judoistov iz novomeškega Bushida.Prvo zlato medaljo je osvojil Nejc Mohar. Premagal je vse tri nasprotnike.

 Zelo dobro in učinkovito sta se borila tudi Mija Pavlin in Mark Cvelbar. Oba sta nasprotnike premagovala tako, da sta najprej uspešno izvedla met in nato nasprotnike premagovala v parterju, s končnimi prijemi.

Srebrno medaljo je osvojil še Dušan Krbanjević, ki je v finalu moral priznati premoč judoistu iz domačega kluba. Mihael Pejašinović pa je osvojil 5. mesto.