901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Chatearoux

FOTO: Katji Hočevar bron na EP v akvatlonu v Franciji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.06.2016 09:43

V Ekoparku v mestu Chatearoux v Franciji je bilo Evropsko prvenstvo v akvatlonu. Tekmovalci so plavali v jezeru, tekaška proga pa je vodila po njegovi okolici.

Zaradi toplega vremena v zadnjem času neoprenske obleke pri plavanju niso bile dovoljene, vseeno pa so organizatorji tekmovanje izpeljali v obliki plavanje-tek. Med najboljšimi evropskimi tekmovalci se je pomerilo tudi sedem Slovencev, in sicer med fanti Jaka Kaplan, Mark Mandič in Klemen Bojanc, med dekleti pa Eva Skaza, Jana Koradej, Nina Mandl in Katja Hočevar.

Tako pri fantih kot pri dekletih (štartala so 5 minut za fanti) so organizatorji izvedli enoten štart za vse tri kategorije – Junior, U 23 in Elite. Najprej so morali tekmovalci odplavati 1.000 metrov, nato pa so tekli še 5 km. Pri fantih so v kategoriji Elite vsa tri prva mesta romala v Ukrajino, v foto finišu pa je po ogledu posnetkov zmago odnesel Oleksiy Syutkin s časom 27 minut in 33 sekund. Med Slovenci se je najbolje odrezal Jaka Kaplan, ki je s časom 30 minut in 17 sekund končal v elitni konkurenci na 15. mestu, v kategoriji U 23 pa na 7. mestu. Mark Mandič je s časom 30 minut in 28 sekund dosegel 16. mesto v absolutni konkurenci ter 4. v kategoriji Juniorjev, Klemen Bojanc pa je s časom 31 minut in 7 sekund osvojil 21. mesto v absolutni konkurenci in 7. mesto v kategoriji Juniorjev.

Med dekleti je zablestela najmlajša Katja Hočevar, članica triatlonskega kluba Telemach Ljubljana, ki je s časom 35 minut in 25 sekund dosegla 3. mesto oziroma bronasto kolajno v kategoriji Junior, v absolutni konkurenci pa je dosegla 21. mesto. »Vesela sem bronastega odličja v kategoriji Junior, saj sem ga dosegla na svojem krstnem nastopu, kjer sem dala vse od sebe. Kljub poznemu štartu sem odplavala kar dobro, nato pa mi je šlo dobro tudi na teku,« je v cilju srečno razlagala Katja Hočevar.

Med Slovenkami pa je najboljši čas dosegla Eva Skaza, ki je s časom 32 minut in 39 sekund osvojila 11. mesto v absolutni konkurenci ter 5. mesto v kategoriji U 23. Jana Koradej je s časom 33 minut in 28 sekund dosegla 14. mesto v absolutni konkurenci ter 7. mesto v kategoriji U 23, Nina Mandl pa je s časom 34 minut in 46 sekund dosegla dosegla 18. mesto v kategoriji Elite. V absolutni konkurenci pa je sicer s časom 30 minut in 38 sekund zmagala Rusinja Valentina Zapatrina.