zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Novo mesto

FOTO: Trot'n'cup 2019 - Keragrad ubranil naslov, MVP Belingar

Piše: KK Troti

Čas objave:
29.09.2019 19:21

Športni center Livada je minulo soboto gostil tradicionalni rekreativni košarkarski turnir Trot'n'cup, ki ga od leta 2011 organizira KK Troti.

Na deveti izvedbi so se poleg domačih Trotov predstavili še lanskoletni zmagovalec in večni tekmec Trotov Keragrad, košarkarski prijatelji iz Ihana ter italijanska ekipa Un Canestro Per Te, ki slovi tudi po svoji dobrodelni noti.

Prvo polfinale med Troti in Ihanom je po ogorčenem boju pripadlo slednjim. Ekipa, ki jo v večini sestavljajo trenerji Helios Suns, je zadela kar 13 metov za tri točke in bila v končnici bolj zbrana ter se uvrstila v finale. Tam so se pomerili s Keragradom, ki je zanesljivo odpravil izkušeno tržaško moštvo Un Canestro Per Te. Po premoru je sledila tekma za tretje mesto. Domači Troti so hitro prišli do visoke prednosti in brez večjih težav osvojili »bron«. Večino finalnega srečanja so bili v vodstvu gostje iz Ihana, vendar pa so v končnici več znanja in moči pokazali branilci naslova. Keragrad je na krilih najboljšega strleca Trotn'n'cupa 2019, Mateja Nedanovskega, prišel do druge lovorike v devetih letih. Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran košarkar Ihana Aljaž Belingar. Prijetno košarkarsko druženje se je končalo s prijateljsko fotografijo ter zabavnim druženjem.

KK Troti se za pomoč pri izvedbi devetega Trot'n'cupa zahvaljuje Mestni občini Novo mesto, Gostišču Loka ter fotografu Mihi Turku.

Rezultati:


Polfinale 1: TROTI : IHAN 55:61
Polfinale 2: KERAGRAD : UN CANESTRO PER TE 54:40 Tekma za 3. mesto: UN CANESTRO PER TE : TROTI 38:59 Finale: IHAN : KERAGRAD 63:67

Dosedanji zmagovalci turnirja Trot'n'cup:
5x ŽOLTASTI TROTI (2012, 2013, 2015, 2016, 2017)
2x KERAGRAD (2018, 2019)
2x ŠMARJEŠKE TOPLICE (2011, 2014)