nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Krško

FOTO: Kolesarji na Maratonu po deželi cvička

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.08.2016 05:48

Tako kot že vrsto let doslej, je tretjo nedeljo v avgustu Rekreativno kolesarsko društvo Krško včeraj organiziralo svoj že 14. kolesarski Maraton po deželi cvička s startom in ciljem v Krškem na Trgu Matije Gubca.

Za rekreativne kolesarje so pripravili tri kolesarske trase, dolge 70, 40 in 5,8 kilometra. Veliki maraton je potekal na trasi Krško – Stari Grad – Spodnja Pohanca – Lenart – Brežice – Čatež ob Savi – Cerklje – Križaj – Kostanjevica na Krki – Zameško – Smednik – Raka – Zavratec – Impoljca – Krško. Mali maraton na cesti Krško – Stari Grad – Spodnja Pohanca – Lenart – Brežice – Čatež ob Savi – Cerklje – Križaj – Veliki – Podlog – Krško. Najmlajši in njihovi spremljevalci pa so se podali na otroški Čričkov kolesarski maraton, ki je šel mimo Stare vasi, Vrbine in obvoznice nazaj na Trg Matije Gubca.

Maratona se je kljub slabi vremenski napovedi udeležilo več kot 200 kolesarjev. Vremenoslovci so napovedovali dež, vendar je v Krškem že zjutraj posijalo sonce. Le pred samim štartom je padlo nekaj kapelj dežja, po prihodu prvih kolesarjev pa jih je sonce zopet pozdravilo.

Maraton je bil rekreativnega značaja in je sodil v skop akcije Slovenija kolesari 2016. Vsi udeleženci, ki so prišli iz različnih koncev Slovenije so prejeli toplo malico, vodo, darilo organizatorja in spominsko medaljo. Najmlajši otroci na čričkovem maratonu, so poleg malice ter medalje, prejeli tudi sladoled in še nekaj manjših daril. Pokala sta na maratonu prejela najstarejši kolesar Danilo Pečnik in najstarejša kolesarka Zdenka Veršnik.

Rekreativno kolesarsko društvo je nagradilo tudi kolesarja, ki je najhitreje prevozil ciljno črto trase velikega maratona, vendar še vedno po cestno prometnih predpisih. Pokal je prejel Uroš Vene. Pokal za najštevilčnejšo ekipo je prejela ekipa oranžnih pokemonov Alo Alo. Med udeleženci so izžrebali kar nekaj nagrad in glavno nagrado gorsko kolo, ki ga je podaril Matjaž Traven iz Kolesarskega centra Krško. Kolo pa je zasluženo prejel domačin Franci.

Prireditve sta se udeležila tudi župan Občine Krško Miran Stanko in predsednica KS Krško Nataša Šerbec. Oba sta pozdravila kolesarje in odprla maraton. Rkd Krško pa so se pred samim štartom z minuto molka spomnili na dolgoletnega prizadevnega člana Vinka Kerina, ki se je poslovil v dneh pred maratonom. Na maratonu so kolesarili tudi kolesarji iz Katarja in Hrvaške. Obljubili so, da se v Slovenijo prihodnje leto vrnejo še v večjem številu.

Kolesarsko prireditev so tako uspešno pripeljali do konca. Organizator se najlepše zahvaljuje vsem, ki so na kakršen koli način pomagali pri izvedbi maratona, tako donatorjem, vsem redarjem, motoristom in zdravstveni službi, ki so poskrbeli za varnost vseh kolesarjev in kolesark ter seveda vabi kolesarje, da se tudi prihodnje leto, tretjo nedeljo v avgustu zopet udeležijo 15. Maratona po deželi cvička.