902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Ozadje Andrejeve ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Slovenj Gradec

FOTO: Krka kljub porazu še vedno na 3. mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.02.2017 08:31

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so včeraj v 18. krogu 1. slovenske rokometne lige gostovali pri desetouvrščeni ekipi Slovenj Gradca in tekmo izgubili z rezultatom 33:30 (14:10)

Krkaši so sicer v Slovenj Gradec odpotovali zdesetkani, saj zaradi poškodb danes niso igrali Jernej Furdi, Aljaž Lavrič in Leon Rašo, povrhu vsega pa je moral današnjo tekmo predčasno zapustiti še Jan Irman. Izbranci trenerja Uroša Šerbca so dobro izkoristili kratko klop Novomeščanov in si z bojevito in srčno predstavo šest minut pred koncem prvega polčasa priigrali štiri gole prednosti (12:8), tik pred odhodom na veliki odmor pa so vodili že za pet (14:9).

V drugem so v 36. minuti povišali na +8 (19:11), lepe zaloge v golih pa niso zapravili, čeprav so krkaši v sami končnici že zamajali njihovo veselje ob zmagi in se jim približali na dva gola zaostanka. Korošci so se tako po 60. minutah tekme zasluženo veselili četrte zmage v tej sezoni, a kljub temu na lestvici niso napredovali, rokometaši Krke pa so še vedno na visokem 3. mestu.
Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, novomeška pa bo gostila Urbanscape Loko. Obe tekmi bosta v soboto, 11. februarja.

Izjave po tekmi:

Uroš Šerbec, trener RK Slovenj Gradec: " Ta zmaga nam je dala upanje za obstanek v ligi in vesel sem, da so fantje pokazali borbenost in pristop. Krka je bila danes maloštevilčna, kar se jim je poznalo, smo pa seveda to njihovo pomanjkljivost izkoristili sebi v prid in pred domačim občinstvom, pred polno dvorano, vzeli Krki obe točki, za kar fantom čestitam".


Samo Jug, pomočnik trenerja /MRK KRKA: " Nihče nam ne more očitati, da se nismo borili. Žal so poškodbe naredile svoje, na klopi je bilo le 13 igralcev, žal nismo imeli strelcev z razdalje, poleg vseh težav je moral tekmo v prvem polčasu predčasno zaključiti še Jan Irman. Gostitelji so seveda vse skupaj dobro unovčili in zasluženo zmagali".

RK Slovenj Gradec 2011: Bojić 1, Šavc 1, Cvetko 8 (2), Bulovič, Hartman, Beđeti 3, Gorenjak, Voršič 2, Šol 5, Krevs 2, Poklič 2, Yankovsky, Drobež 2, Humek, Celminš 7.

MRK Krka: Nunčič, Jurečič 6, Didovič 5, Okleščen 6, Pršina 4, Tomič, Irman 1, Jakše 2, Udovič,