stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši klonili proti Črnučanom

Piše: S.V.

Čas objave:
18.02.2018 13:14

V tekmi 17. kroga 1. DOL za moške sta se pomerila Krka in Črnuče. Tri točke so si priigrali borbeni gosti, ki so slavili z rezultatom 1:3 (-21, 17, -20, -19). Kumer je za goste dosegel 24 točk.

Športna dvorana Marof, 17. februar 2018, gledalcev: 150. Sodnika: Markelj Blaž, Kern Matjaž 

Krka: Ožbalt (L), Vrhovšek 12, Kosmina 17, Borin (L), Erpič U., Erpič G. 5, Kafol, Pucelj 2, Bregar 9, Lindič, Renko 1, Turk 1, Dimič. Trener: Jože Časar 

Črnuče: Mihelčič, Hafner 1, Čopi 13, Ponikvar, Tepić, Jurić 8, Donik, Kumer D. 24 , Slovnik 10, Uršič 6, Kumer Ž. (L), Valenčič 1. Trener: Marko Brumen.

Prvi niz so nekoliko bolje odprli gostje, ki so tokrat nastopili brez poškodovanega Donika.. V igri domačih je bilo čutiti nekaj nervoze, ki se je odrazila v lastnih napakah. Po drugem tehničnem odmoru so zaigrali bolje in s štirimi zaporednimi točkami povedli z rezultatom 17:16. Nato se je tehtnica prevesila na stran gostov, ki so z nizom točk prisilili domačega trenerja k minuti odmora. Jurič je z asom povedel goste v vodstvo z 22:18. Kosmina je z blokom nekoliko omilil zaostanek, toda po uspešnem napadu Uršiča ter novem asu Kumra je bilo že jasno, da bo prvi niz pripadel odbojkarjem iz Črnuč. 

Na začetku drugega niza so gostujoči igralci z začetnimi udarci gostiteljem povzročili nemalo težav in si do prvega tehničnega odmora priigrali tri točke prednosti. Domači so po odmoru stabilizirali sprejem, učinkoviteje napadali in s tem prešli v vodstvo. Na drugi tehnični odmor je Turk popeljal Krko z dvema točkama prednosti. Po odmori so Krkaši še bolj pritisnili z začetnim udarcem in goste popolnoma razorožili. Le ti so stežka dobro sprejeli žogo in temu primerno so imeli precej težav v napadu. Na drugi strani je podajalec domačih Gašper Pucelj dobro razigraval svoje napadalce, prednost domačih pa je le rasla. Drugi niz se je končal z rezultatom 25:17. 

Če je bil zaključek drugega niza povsem v znamenju Krke, pa se je stanje v začetku tretjega niza povsem obrnila. Gostom se je obrestovala borbenost v polju, stekla pa je tudi igra v napadu. Na prvi tehnični odmor so tako odšli s šestimi točkami prednosti. V nadaljevanju so se vendarle prebudili še domačini. V napadu se je razigral Turk in prednost Črnuč je začela kopneti. Nalet domačih je z dvema uspešnima napadoma prekinil Čopi. Po dveh asih Slovnika je bilo že 9:17. Jože Časar je s polminutnim odmorom in dvema menjavama uspel predramiti svoje varovance, ki so zaostanek zmanjšali na tri točke zaostanka (19:22). Končnico so bolje odigrali gosti, Kumer pa je zaključil za 25:20. 

Črnučani so nadaljevali v stilu predhodnega niza in hitro povedli s 4:0. Z uspešnimi napadi je nadaljeval Čopi, nerešljivo uganko pa je predstavljal tudi Kumer. Kljub solidnemu sprejemu domači niso uspeli razviti prave igre v napadu. Domače napadalce je v obup spravljala predvsem obramba gostov, saj so tako ali drugače dotaknili vsak poskus domačih. Na servis Valentina Turka so se domači uspeli nekoliko približati, toda varovanci Marka Brumna preobrata niso dovolili. Končalo se je z rezultatom 19:25 in tri točke so odšle v Črnuče.