zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši uspešno odpravili Šmartno

Piše: MRK Krka

Čas objave:
10.12.2017 09:00

V novomeški dvorani Marof so rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka v 13. krogu NLB lige gostili zadnje uvrščeno ekipo RD Herz Šmartno in po dobri predstavi zabeležili zmago. Tekma se je končala z rezultatom 35:25 ( 17:12).

Rokometaši Krke so dosegli sedmo zmago v sezoni in so trdno zasidrani na sredini lestvice, trenutno zadnjeuvrščeni igralci iz Šmartnega pri Litiji pa so doživeli že deseti poraz. Varovanci trenerja Mirka Skoka so postopoma lomili odpor tekmecev. V 24. minuti je njihova prednost znašala dva gola (13:11), v končnici pa so naredili delni izid 4:1 in na velik odmor odšli s prednostjo petih golov (17:12). V nadaljevanju so le dokončali svoje delo, bili so za razred boljši od tekmecev, najvišjo prednost pa so si priigrali v 54. minuti, ko je bilo 31:20. V domači zasedbi sta bila strelsko najbolj učinkovita Grega Okleščen s sedmimi in Jernej Papež s šestimi goli, v gostujoči pa sta Tilen Strmljan in Anže Dobovičnik dosegla po šest zadetkov.

Novomeščani bodo danes teden gostovali v Trebnjem, ekipa iz Šmartnega pri Litiji pa bo gostila mariborski Branik. Obe tekmi bosta v soboto, 16. decembra.

Izjave po tekmi:

Mirko Skoko, trener Krke: » Zmaga je bila lažja od pričakovanj, čeprav ekipa Šmartna še zdaleč ni lahek nasprotnik, kljub temu, da so zadnji na lestvici. Vse tekme so tesno izgubili in nanje smo se res dobro pripravili. Upam, da smo se iz naše manjše rezultatske krize izvlekli in danes se nam je poklopilo vse tisto, kar se nam na prejšnjih dveh tekmah ni. Če omenim, da so bili na nivoju vsi, od vratarjev, bekov, do kril in mislim, da smo bili tudi v obrambi uspešni, kar nas je pripeljalo do zmage. Zdaj imamo v mislih že tekmo v Trebnjem, kjer upam, da bo pol tribune Novomeščanov. Tudi tokrat, kot zadnjih nekaj let, bomo šli v Trebnje na zmago, saj nas nič drugega ne zanima kot zmaga. Tudi mesto na lestvici nas ne bremeni, gre za dolenjski derbi, kjer se igra s srcem in veliko željo«.

Aleš Šmejc, trener Šmartna: » Videlo se je, da je Krka kvalitetnejša ekipa od naše in je zasluženo že nekaj časa v zgornjem delu lestvice. Lahko rečem, da so nas nadigrali v vseh segmentih igre. Nekaj časa smos tekom in borbo še držali stik z njimi, potem pa je prevladala kvaliteta in Krka je zasluženo zmagala«.

MRK Krka: Tomič, Brajer, L. Rašo 4, Bevec 4, Didovič 4, Okleščen 7, Pršina 2, Irman 1, Jakše 2, Udovč, D. Rašo 1, Papež 6 (2), Matko 3, Ban 1, Klobčar. RD Herz Šmartno: M. Sadar, Muratović, Kukovica, Strmljan 6, Ribarič 1 (1), Kunst 3, Cirar 2, Justin 1, Bahovec 1, Jerina 1, Močnik 4 (2), Žurga, Dobovičnik 6, Ostrež. * Sedemmetrovke: Krka 2 (2), Herz Šmartno 5 (3). * Izključitve: Krka 6, Herz Šmartno 2 minuti. * Rdeči karton: /.