stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši visoko izgubili proti Celju, slovo Klobčarja

Piše: MRK Krka

Čas objave:
19.05.2018 09:54

Članska vrsta Moškega rokometnega kluba Krka je drevi v športni dvorani Marof odigrala zadnjo domačo prvenstveno tekmo v sezoni. Njen nasprotnik v ligi NLB za prvaka je bila ekipa RK Celje Pivovarna Laško, klub z največ lovorikami v Sloveniji, ki je v Novem mestu visoko slavila nad rokometaši Krke. Tekma se je končala s 34:46 (16:24).

Izbranci domačega trenerja Mirka Skoka so se v tekmo podali v želji, da se v čim lepši luči predstavijo domačim ljubiteljem rokometa, ki se jih je v dvorani Marof zbralo največ doslej. Borbenost je Novomeščane krasila do polovice prvega dela, ko so še parirali Celjanom, potem pa so gostje odigrali odlično končnico prvega polčasa, ki so jo zaključili s prepričljivim vodstvom osmih golov (24:18).Rokometaši Krke pa v nadaljevanju navkljub očitni tekmovalni želji niso bili kos razigranim Celjanom, saj končni izid tekme 34:46 zgovorno priča o premoči novih-starih državnih prvakov, ki si po besedah Boruta Mačkovška niso smeli dovoliti nikakršnega podcenjevanja nasprotnika. » Jaz mislim, da vsa Slovenija ve, kakšen je naš trener. On vedno rad vse tekme zmaga, gre na polno in mislim, da je to po eni strani tudi pravilno. Ne bi bilo namreč lepo zaključiti sezono na način, da bi izgubili v Novem mestu«.

Rokometaši MRK KRKA so se kljub porazu ponosno poslovili od domačega občinstva v sezoni 2017/2018, ki je najuspešnejša v zgodovini novomeškega članskega moškega rokometa, saj so Novomeščani igrali tudi v finalu pokala Slovenije. Srečanje pa je zaznamovalo tudi čustveno slovo Mitje Klobčarja, ki je odigral zadnjo tekmo v svoji bogati športni karieri. Krkin dres je nosil kar 18 sezon in v teh letih odigral 430 tekem, na katerih je dosegel skupaj 1030 zadetkov. »Kaj naj sploh rečem. Po eni strani sem vesel, po drugi ne. Žal, tako mora biti, saj mi telo ne dovoljuje več. Rad bi posvetil več časa sebi, punci, prijateljem in bližnjim. Sedaj bom užival. Vesel sem, da se je ravno na tej tekmi zbralo tako veliko obiskovalcev, izteklo pa se je žal tako, da smo ravno to zadnjo tekmo igrali proti Celju in mislim, da je to najlepši zaključek moje kariere«. Mitji Klobčarju je njegov prvi trener Ivan Petančič- Ičo predal darilo, iz rok predsednika kluba Marjana Kukmana pa je prejel še fotografijo, ki jo bo, kot je povedal Klobčar, spominjala na leta, preživeta v dvorani Marof. 

Rokometaši Krke bodo sicer sezono sklenili danes teden na gostovanju v Škofji Loki.

  MRK Krka: Tomič, Brajer, L. Rašo 5 (1), Bevec 5, Didovič, Okleščen 4, Pršina 3 (1), Irman 2, Jakše 4, Udovč, D. Rašo 1 (1), Papež 2, Kukman 3, Matko, Ban 4, Klobčar 1 (1).

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović 2, Jurečič 6, Razgor 2, Suholežnik 2, Marguč 5 (4), Slišković 5, Mitrović, Kodrin 2, Anić 3, Dušebajev 3, Mačkovšek 5, Mlakar 6, Bečiri 4.

Sedemmetrovke: Krka 7 (4), Celje Pivovarna Laško 5 (4). Izključitve: Krka 4, Celje Pivovarna Laško 8 minut. Rdeči karton: /.