franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši z odliko opravili test pred gostovanjem v Kopru

Piše: R.P.J.

Čas objave:
25.02.2018 10:46

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi, v lepo obiskani dvorani Marof, gostili ekipo MRD Dobova in dosegli deveto zmago v državnem prvenstvu.

Tekmo so zanesljivo dobili z rezultatom 30:21 ( 14:6). Varovanci trenerja Mirka Skoka imajo tako krog pred zadnjim krogom rednega dela na četrtem mestu še vedno dve točki prednosti pred Mariborčani in Ormožani, ki še vedno upajo na preboj v skupino za prvaka. Dobova je doživela deseti poraz in je na osmem mestu v 10-članski ligi.

Gostujoča zasedba iz Dobove je tekmo odprla z 2:0, potem pa so vajeti v svoje roke vzeli krkaši in si že na polčasu priigrali osem golov prednosti (14:6). V drugi polovici tekme niso popustili, vseskozi so bili korak pred gosti in zasluženo slavili. V domači zasedbi sta bila najbolj učinkovita Leon Rašo s šestimi in Jernej Papež s štirimi goli, izpostaviti pa velja, da se je tokrat s petnajstimi obrambami izkazal tudi vratar Aleksandar Tomić:"Tekma je bila vrhunska, za nas pa je bila današnja tekma zelo pomembna za željeno igranje v ligi za prvaka. Zdaj potrebujemo še točko in upam, da bomo v sredo premagali še Koper. Danes sem bil res odličen, ampak tega rezultata ne bi bilo, če zadaj nebi bilo fantov, ki so odigrali odlično obrambo. Pa tudi publika je doprinesla svoje in upam, da bo tako tudi v Kopru".

Da se v klubskem okolju razvijajo mladi in perspektivni rokometaši, je dokazal tudi sedemnajstletni Tilen Kukman, ki je na tekmi dosegel 3 zadetke. »Hvaležen sem za priložnost, da sem lahko igral na tako pomembni tekmi. Vesel sem tudi za zadetek v članski konkurenci. To je poseben trenutek v karieri vsakega igralca in ostal mi bo v lepem spominu«.

Rokometaše MRK KRKA v sredo, 28. februarja, čaka še zadnji krog rednega dela, gostovali bodo v Kopru.

Dvorana Marof, sodnika: Leskovec (Celje) in Vidic (Ljubljana). MRKKrka: Tomič 1 (15.obr.), Brajer (3 obr.), L. Rašo 6, Bevec 2, Didovič 2, Okleščen 2, Pršina 2, Irman 3, Jakše, Udovč, D. Rašo, Papež 4 (2), Kukman 3, Matko 2, Ban 1, Klobčar 2. MRD Dobova: Delič, Leben, Blaževič, Dular, Markušić 5 (3), Seferović 3, Mustapić, Rantah 2, Jazbec 1, Zavodnik, Krnc 1, Kučič 1, Smojver 3, Sintič.