nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši zmleli neporaženi Koper

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.10.2016 09:30

Rokometaši Krke so po zmagi nad Ormožem in Dolom iz Hrastnika včeraj premagali do sedaj še neporaženo ekipo RD Koper 2013. V domači dvorani so se zaslužene zmage veselili varovanci trenerja Mirka Skoka. Tekma se je končala z rezultatom 29:23 (15:14)

Koprčani so po uvodnih štirih zmagah prvič v tej sezoni igrišče zapustili sklonjenih glav, rokometno mero pa so jim vzeli rokometaši Krke, ki so dosegli tretjo zaporedno zmago.

V prvem polčasu se je v dolenjski prestolnici odvijal izenačen in negotov boj, druga polovica tekme, predvsem to velja za uvodni del, pa je minila v prevladi farmacevtov, ki so Primorce zasenčili v vseh prvinah in si v 42. minuti priigrali šest golov prednosti (22:16). A izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića niso vrgli puške v koruzo, deset minut pred koncem tekme so se približali na dva gola zaostanka (22:20). Dolenjcev ni zajela panika, končnico so odigrali preudarno in odgovorno ter tekmo zanesljivo pripeljali do zmage.

V domači ekipi so Jan Jurečič, Aljaž Lavrič in Grega Okleščen dosegli po šest golov, toliko jih je v gostujoči dosegel tudi Grega Krečič.

Koprska zasedba bo v sredo, 5. oktobra, gostila trebanjski Trimo, novomeška pa bo v soboto, 8. oktobra, gostovala v Mariboru.


Izjave po tekmi:

Zoran Jovičič, trener Kopra: " Krka je zelo dobra ekipa in zasluženo nas je danes premagala, bila boljša. Tu nimamo kaj, nihče v naši ligi ni superioren in mislim, da se umetno dviguje neko ozračje, da smo Ribnica in Koper neki favoriti. Vsi smo si blizu, tako da odloča dnevna forma. Krka je med ekipami, ki lahko kandidira za mesta med prve štiri ekipe, kar je tudi naš primarni cilj. Gremo tekmo po tekmo, čestitam pa ekipi Krke za zmago".


Mirko Skoko, trener Krke: " Potihem smo zmago pričakovali, je pa Koper izjemno neugdna in močna ekipe. Vedeli smo, kje so oni najmočnejši. Strah nas je bilo njihovih vratarjev, ampak smo kljub vsemu odigrali samozavestno, kot smo bili dogovorjeni. Fantastično smo začeli drugi polčas, na nivoju smo odigrali obrambo in povedli za pet golov, kar je bilo za Koprčane težko loviti, saj smo vseskozi nadzorovali prednost in več kot zasluženo zmagali. Žal mi je za poškodbo kapetana Didoviča in upam, da bo kmal spet del ekipe".

Dvorana Marof, sodnika: Sok (Ormož) in Smolko (Gornja Radgona).
MRK Krka: Nunčič (2 obr.), Tomić (7 obr.), L. Rašo, Jurečič 6, Lavrič 6, Didovič 1, Okleščen 6, Pršina, Irman 3, Jakše 4, D. Rašo, Brajer, Bezgovšek 1, Orlič, Klobčar 2.

RD Koper 2013: Vončina, Vran, Grzentič, Vlah 1, Krečič 6, Matjaševič, Gašperšič 1, Moljk 3, Gorela 1, Rapotec 5, Smolnik 3 (1), Sokolič, Planinc 1, Ravlja, Bratkovič 2 (2).

Sedemmetrovke: Krka /, Koper 2013 3 (3).
Izključitve: Krka 2, Koper 2013 4 minute.
Rdeči karton: /.