pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkašice prevzele primat na Dolenjskem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.10.2015 08:50

Zadnjih nekaj let so vse mlajše selekcije ŽKK Krka in ŽKK Grosuplje v samem vrhu slovenske košarke. Ta vikend so krkašice pokazale precej več in gosupeljčankam vrnile za nekaj lanskih porazov.

V soboto so namreč kadetinje premagale ŽKK Grosuplje na njihovem terenu z rezultatom 65 : 73 in se s tremi zaporednimi zmagami zavihtele na trenutni vrh lestvice. Že v soboto dopoldan pa jih doma čaka nov derbi s Triglavom. Mladinke so bile v domači dvorani Marof od grosupeljčank boljše s 63 : 50 in se tudi one prebile na trenutno prvo mesto v 1. Slovenski ligi. Obe selekciji vodi trener Sašo Rebernik.

Tudi starejše pionirke A pod vodstvom Matije Frančiča tekmovanje nadaljujejo brez poraza. Tokrat so doma visoko premagale Črnomelj s 112 : 18. V naslednjem vikendu pa bodo doma igrale v Jadranski BCAA ligi. V Novo mesto prihajajo ekipe ŽKK Kvarner, Novi Zagreb in Koprivnica.


Mlajše pionirke so bile ta vikend proste, so pa tudi one še vedno brez poraza v letošnjem prvenstvu. Pod vodstvom trenerja Matjaža Cerkovnika pa letos tekmuje tudi B ekipa starejših pionirk, ki se predvsem kali za naslednje sezone, tokrat pa so doma izgubile proti Ježici A 11 : 68.