stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Novo mesto, Beograd

FOTO: Krkašice uspešne

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.10.2012 09:54

Košarkarice ŽKK Krka so minuli konec tedna odigrale prva srečanja v mednarodni ligi BCAA, ki deluje na principih moške regionalne lige ABA. V kategoriji starejših deklic so doma izgubile srečanji s predstavnicami iz Bosne in Hercegovine. Fenix iz Banja Luke je bil boljši s 57:45, Jedinstvo iz Tuzle pa 53:37.

Glede na to da so krkašice v tej kategoriji še leto mlajše in da ni nastopilo kar pet igralk, ki so bile odsotne ali poškodovane, so vseeno zadovoljile trenerja Anžeta Strmeca. Več bodo lahko pokazale že na naslednjem turnirju, ko se bodo pomerile z ekipama Trešnjevke in Novega Zagreba, vmes pa ji čaka še borba za zaključni turnir v državnem prvenstvu. V četrtek se bodo ob 17.30 uri pomerile z ekipo Athlet Celje.

Kadetinje varovanke Saša Rebernika so v Beogradu izgubile prijateljsko tekmo proti Crveni zvezdi s 56:42. Glede na to, da so domačinke favoritinje srbskega državnega prvenstva, poraz ni presenetljiv. Pomembna tekma državnega prvenstva pa jih čaka že v jutri ko, se bodo ob 17.15 uri v ŠD Marof pomerile z Ježico.

Letošnje prvenstvo pa so zaključile mlajše deklice z dvema prepričljivima zmagama. Panter Šentvid so premagale s 47:23, Plamo Pur pa 48:35 in tako osvojile končno 9 mesto. Trener Matjaž Cerkovnik bo ekipo lahko začel pripravljati za naslednjo sezono, saj vse igralke v tej kategoriji igrajo skupaj še naslednje leto.